Filmová série Planeta opic se k nám vrací se vší parádou. Pokud nedojde k nějakému odkladu, tak už na konci jara příští roku se dočkáme snímku Království Planeta opic, který bude volně navazovat na skvělou trilogii filmů o Caesarovi. A nyní zde konečně máme i vůbec první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat mnoho let po událostech filmu Válka o planetu opic (2017). Veškeré opičí komunity tak stále více a více rostou, v rámci čehož skutečně pomalu začínají přebírat nadvládu nad celými zeměmi. Ze zbytku lidí se naopak stávají divoká stvoření, jejichž zlaté časy už jsou dávno za humny. To nám ostatně ukáže i samotná upoutávka. 

Hlavním hrdinou se stává Caesarův syn jménem Cornelius (Owen Teague), který bude pokračovat v otcově ušlechtilém odkazu. Pomalu tak začíná povstávat nová civilizace, ovšem ne všichni opičáci budou chtít kráčet v Caesarových stopách. Jistý opičí vůdce se podle všeho rozhodne podmanit si a zotročit ostatní kmeny, aby se mu s jejich pomocí mohla dostat do rukou mocná lidská technologie.

Trailer nám také ukáže patrně hlavní lidskou protagonistku, kterou si zahraje Freya Allan, představitelka Ciri ze seriálového Zaklínače, jež s Corneliem evidentně spojí síly. Celkově trailer nevypadá vůbec špatně, pokud si navíc film povede slušně s tržbami, tak by se mohlo jednat o začátek zcela nové trilogie. 

O režii filmu se postaral Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Dále ve filmu uvidíme i hvězdy jako Dichen Lachman, William H. Macy, Kevin Durand, Peter Macon, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville a Lydia Peckham.

Snímek by měl do kin dorazit 23. 5. 2024.