Jen necelý měsíc nás dělí od premiéry sci-fi hororu Vetřelec: Romulus, v němž budeme sledovat další partičku nebožáků, která se střetne (nejenom) se strašlivým Xenomorphem, jenž s nimi nebude mít žádné slitování. Před nějakým časem nám společnost 20th Century Studios nadělila upoutávku, jež byla zároveň i pohledem do zákulisí, nyní máme na světě finální trailer, který si můžete pustit výše.

Jak už nějaký čas víme, děj se zaměří na partu mladých lidí ze vzdáleného světa, do které budou mimo jiné patřit Rain Carradine (Cailee Spaeny) a Andy (David Jonsson). Všichni se tak vydají na opuštěnou stanici Romulus, aby zde ukradli tamní vybavení. Brzy ale zjistí, že stanice není tak docela úplně opuštěná. A jakmile začnou padat do vody hrůzní facehuggeři, divák okamžitě pozná, že skupinka se ocitne v pořádném maléru.

Tvůrci slibují, že film bude v mnohém připomínat původní snímek z roku 1979 od Ridleyho Scotta, přičemž horor bude hlavní přísadou. A zatím to tak rozhodně vypadá. Hlavní dějová linie se bude každopádně odehrávat mezi událostmi prvního a druhého dílu. Určitě se také můžete těšit na naši recenzi! 

O scénář a režii se tentokrát postaral Fede Álvarez, který už má s hororovým žánrem značné zkušenosti. Nadělil nám snímky jako remake Lesního ducha (2013) a Smrt ve tmě (2016). Na scénáři spolu s ním pracoval i Rodo Sayagues.

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabela Merced, Aileen Wu, Archie Renaux a Spike Fearn.

V kinech od 15. 8. 2024. Příští rok bychom se také měli dočkat Vetřelce seriálového, který nedávno konečně dostal oficiální název.