Vetřelec se k nám vrací ve velkém. Za necelý měsíc půjde do kin nová filmová kapitola s podtitulem Romulus, kterou natočil režisér Fede Álvarez, zároveň se ale také můžeme těšit na Vetřelce seriálového, jehož si vzal pod palec talentovaný scenárista Noah Hawley (Fargo).

A ten nedávno uvedl, že natáčení je konečně u konce, tudíž seriál může zamířit do postprodukce. Zároveň také vyšlo najevo, jak se vlastně bude chystaný titul jmenovat. Seriál ponese vcelku jednoduchý název Alien: Earth (Vetřelec: Země), čímž se zřejmě také potvrzuje, že příběh se bude skutečně odehrávat na modré planetě. Hawley, který zastává úlohu showrunnera a hlavního scenáristy, uvedl následující:

,,Pokud lidé chtěli televizní seriál, jenž bude založený na světě Vetřelce, tak myslím, že jim nadělím něco speciálního."

Natáčení seriálu mohlo zřejmě skončit o něco dříve, nicméně celou produkci zdržela loňská stávka herců, která na několik měsíců ochromila celý Hollywood.

Jak už nějaký čas víme, seriál se má odehrávat přibližně 30 let před událostmi prvního Vetřelce (1979) od Ridleyho Scotta a ,,několik let“ před událostmi Promethea (2012). Hawley však se zmíněným prequelem svůj seriál propojovat nechce, tipli bychom si, že sám ho asi ani nemá moc v lásce.

Posvítit bychom si každopádně měli jak na firmu Weyland-Yutani, tak i na závod o vytvoření androidího života. Hawley plánuje hned několik sezón, přičemž sám už má zřejmě také představu o tom, jak vlastně celý seriál skončí. 

Na výsledek jsme každopádně velice zvědaví, protože Hawley se svým Fargem několikrát dokázal, že psát zkrátka a dobře umí. Tak uvidíme, jak se mu povede ve sci-fi vodách.

V seriálu se každopádně objeví Alex Lawther (The End of the F***ing World) jako voják CJ Hermit, Sydney Chandler (Pistol) jako hybrid Wendy, Samuel Blenkin (Černé zrcadlo) jako Boy Cavalier, Essie Davis (Babadook) jako Dame Sylvia, Kit Young (Světlo a stíny) jako Tootles, Adarsh Gourav (Bílý tygr) jako Slightly, Timothy Olyphant (Mandalorian) jako Kirsch a Sandra Yi Sencindiver (Most) jako Yatani.

Seriál by měl vyjít někdy během příštího roku na stanici FX, u nás by ho mohla nabídnout služba Disney+.