Už před rokem na Netflixu premiérovala jihokorejská pecka jménem Hra na oliheň, která se nedlouho poté stala jedním z nejúspěšnějších seriálových projektů slavné streamovací platformy. Není tudíž žádným překvapením, že seriál se v budoucnu dočká druhé řady. A kdo ví, možná i třetí! Zatím ale nepředbíhejme, jistá je zatím pouze druhá sezóna, na jejímž scénáři opět pracuje Hwang Dong-hyuk.

Hra na oliheň nedávno zabodovala i na ceremoniálu předávání cen Emmy, kde vyhrála hned v několika kategoriích. A i přestože první sezóna se skládala především z korejských herců, získaná pozornost západního publika otevírá nové možnosti. Je tedy možné, že se v dalších řadách objeví i nějaká hollywoodská celebrita? Inu, po slovech Hwanga Dong-hyuka z rozhovoru pro Deadline se zdá, že to možné skutečně je. 

Tvůrce seriálu odhalil, že pokud by Netflix dal zelenou i třetí řadě, Leonardo DiCaprio by byl jedním z prvních herců, kterému by nabídl v ní účinkovat. Sám taktéž prozradil, že je už dlouhou dobou DiCapriovým velkým fanouškem. O to potěšující pro něho musí být i fakt, že DiCaprio si jeho seriál patrně také velice oblíbil. Herec Lee Jung-jae, který ztvárnil hlavního hrdinu Gi-huna, v rozhovoru se Stephenem Colbertem prozradil, že se s DiCapriem už setkal:

,,Řekl mi, že se na Hru na oliheň skutečně podíval. Moc se mu to líbilo a prohlásil: ,Máš takové štěstí, že jsi se toho mohl zúčastnit, odvedl jsi úžasnou práci.‘ Bylo to neuvěřitelné."

Seriál vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset vydělávat. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí. A mnoho účastníků zcela jistě přijde o život. Hwang Dong-hyuk už v minulosti prohlásil, že ve druhé řadě nás čeká další kolo her. A Netflix očividně nevylučuje ani kolo třetí. Objeví se v něm i sympaťák Leonardo? To se necháme překvapit. 

Zprvu však nebylo vůbec jisté, zda další řada vůbec vznikne, protože Hwang Dong-hyuk původně počítal pouze s jednorázovým příběhem. Komerční a kritický úspěch však učinil svoje. Je taktéž pravděpodobné, že na motivy seriálu vzniknou další spin-off projekty, které budou onen svět dále rozšiřovat.

Zatím však nevíme, kdy přesně bychom se druhé řady mohli dočkat.