Stýská se vám po Krotitelích duchů? V tom případě by vás možná mohl zaujmout nadcházející seriál od Netflixu jménem Lockwood a spol., který bude vycházet podle stejnojmenné knižní předlohy od Jonathana Strouda. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem mladé jasnovidky jménem Lucy Carlyle (Ruby Stokes), která je zároveň také zkušenou lovkyní duchů. A těch je v Londýně skutečně požehnaně, lidé proto musí najít způsob, jak jim co nejlépe vzdorovat. Lucy se tak jednoho připojí k nově vzniklé organizaci, kterou založili mladíci Anthony Lockwood (Cameron Chapman) a George Cubbins (Ali Hadji-Heshmati). Společnými silami se tak pouští do urputného boje proti hordě pomstychtivých duchů, kteří sužují město. 

Jejich práce si ale všimnou členové mnohem větších a mocnějších agentur, kteří budou chtít teenagerské trio využít ve svůj vlastní prospěch. Moc dobře ale vědí, že jejich organizace nemají s lovem duchů příliš velké úspěchy. A přesně to si uvědomí i Lucy a Anthony, kteří si řeknou, že pokud se jim podaří vyřešit několik velkých případů, respekt jejich nově vzniklé společnosti vzroste.

Ale jak se podle traileru zdá, neklidné přízraky nebudou pro hlavní hrdinské trio jedinou hrozbou. Následně se pustí do boje nejenom s konkurencí, ale i skutečnými zločinci, kteří jim půjdou po krku. Budou vůbec hrdinové schopní se s tím vším pořádně poprat? 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Joe Cornish, který například napsal scénář k povedenému sci-fi akčňáku Útok na věžák z roku 2011, taktéž se podílel na psaní prvního dílu MCU Ant-Mana. Zrežíroval si i několik epizod, přičemž zbytek natočili William McGregor a Catherine Morshead.

Dále se v seriálu objeví herci jako Morven Christie, Luke Treadaway, Paddy Holland, Ivanno Jeremiah, Rhianna Dorris, Hayley Konadu a Jack Bandeira.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 27. 1. 2023.