Velice oblíbený čtvrtletník od nakladatelství CREW s názvem Modrá CREW se po třech měsících vrací. Pokud netušíte, o co jde, tak nám již zmiňované komiksové nakladatelství přináší čtyřikrát do roka výhodný magazín s tím nejzajímavějším z evropského komiksu, který vždy obsahuje přes sto barevných stran a svazek dvou komiksových knih v jednom čísle. Taktéž nám vydavatelství vždy garantuje uzavřené příběhy maximálně ve třech číslech a výhodnou cenu.

V minulém (patnáctém) čísle se čtenáři dočkali druhého svazku fantasy komiksové série Okko (3-4) od francouzského komiksového tvůrce Humberta Chabuela, která je taktéž označovaná jako takový Zaklínač z Japonska 12. století. O tomto počinu jsme vám v červnu/júni tohoto roku přinesli samostatný článek.

V šestnáctém čísle magazínu Modrá CREW se však přesuneme z Japonska do Francie, do období renesance roku 1565. Nakladatelství CREW si pro své čtenáře tentokrát připravilo první polovinu mysteriózního historického thrilleru s názvem Jednorožec, jenž byl v letech 2006 - 2012 vytvořen francouzským scénáristou Mathieuem Gabellaem a francouzským výtvarníkem Anthonym Jeanem.

„V kalendáři se skví letopočet 1565 a venku řádí renesance. Mezi církví a vědci vypuká válka, která se točí kolem toho nejtajemnějšího a nejúžasnějšího výtvoru – lidského těla. V Paříži se objevují mrtvoly slavných doktorů. Ambroise Paré, královský chirurg a průkopník moderního lékařství, začíná pátrat… a zjišťuje, že je další na seznamu. Ale někdo ho chrání. Tajemné bytosti, které ho přinutí pochybovat o všem, čemu kdy věřil…„

Modrá CREW 16: Jednorožec (1-2) by se měl začít prodávat od 27. října/októbra letošního roku. Pokud nevlastníte předplatné, budete tento komiks moci zakoupit normálně na eshopu nakladatelství CREW. Dobrou zprávou na závěr je, že se v příštím magazínu Modrá CREW dočkáme druhé poloviny série Jednorožec, takže nebudeme na pokračování čekat dlouho dobu.