Už příští týden si na Netflixu budete moci pustit skvěle vyhlížející jihokorejský snímek jménem Válka a povstání (Uprising), který nás zavede do období dynastie Čoson. Tentokrát však místní lid nebudou trápit hrůzostrašné obživlé mrtvoly, jako tomu bylo u Království zombie (2019), místo toho se zaměříme na střet dvou bývalých přátel. Netflix každopádně vydal další oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Jak již bylo řečeno, děj nás zavede do dynastie Čoson, posledního císařského období v korejské historii. A to během bouřlivé poválečné doby. Sledovat tak budeme životní cestu dvou přátel z dětství, z nichž se stali protivníci. Prvním je Cheon Yeong (Gang Dong-won), otrok s pozoruhodnými bojovými dovednostmi, druhým zas jeho pán Jong Ryeo (Park Jeong-min), jenž patří do nejvlivnější vojenské rodiny dynastie. Dva přátelé, kteří spolu vyrostli, se tak po válce znovu setkávají. Tentokrát ale jako protivníci na znepřátelených stranách.

Těšit se tak můžeme na podívanou, která se ponoří do témat přátelství, loajality a zrady na pozadí společenských třídních rozdílů a války. 

O režii se postaral Kim Sang-man, který má za sebou celovečerní tituly jako Girl Scouts (2007) a Midnight F.M. (2010). Velkým lákadlem je ale zapojení Parka Chan-wooka, režiséra Old Boye (2003) a dalších filmů o pomstě, který se postaral o scénář spolu s Shinem Chulem.

Dále se ve snímku objeví herci jako Cha Seung-won, Jung Sung-il, Jin Seon-kyu a Kim Shin-rock.

Na Netflixu od 11. 10. 2024.