První díl Kouzelné romance z roku 2007, ve které zazářila Amy Adams v roli roztomilé a naivňoučké princezny Giselle, byl v podstatě takovou pohádkovou verzí Návštěvníků. V tomto snímku, který si získal srdce milionů lidí po celém světě, se Giselle kvůli kouzlům zlé královny Narissy dostane ze svého kresleného pohádkového světa do světa opravdového, přesněji do New Yorku 21. století. A jelikož Giselle pochází ze světa kouzel, spanilých princů a draků, spoustě věcem v moderním světě nebude vůbec rozumět, což je samozřejmě dobrý základ pro nejrůznější vtipné situace.

Po úspěchu snímku se tak fanoušci mohou po dlouhých letech těšit na pokračování, které tentokrát ponese název Disenchanted, přičemž na první oficiální trailer se můžete podívat výše. A jak je vidno, spolu s Giselle se do druhého dílu vrátí další staří známý. 

Příběh druhého dílu se má odehrávat 10 let po událostech jedničky. Giselle a Robert (Patrick Dempsey) se mezitím přestěhovali do Pittsburghu, kde vychovávají dceru Morgan, kterou ztvární Gabriella Baldacchino. Giselle ale brzy začne zjišťovat, že fráze „A žili šťastně až do smrti“, která je neoddělitelnou součástí jejího kresleného a pohádkového světa jménem Andalaisa, patrně neplatí ve světě skutečném.

Následně tak učiní kouzelné přání, aby si mohla opět žít pohádkovým životem, ale to se však obrátí proti ní, přičemž poté bude muset zachraňovat celou svou rodinu. Zároveň se ale bude muset postavit proti intrikám vychytralé Malviny Monroe (Maya Rudolph), která bude patrně hlavní zápornou postavou filmu. 

Druhý díl byl původně oznámen už v roce 2010, přičemž natočit ho měla režisérka Anne Fletcher. Jelikož ale tvůrci nebyli schopni pro pokračování vymyslet dostatečně kvalitní příběh, nakonec šel celý projekt k ledu. Z toho se dostal až v roce 2020, kdy Disney oznámil, že druhý díl je znovu ve výrobě.

O režii filmu se nakonec postaral Adam Shankman, tvůrce snímků jako Dlouhá cesta, Hairspray a Pohádky na dobrou noc. O scénář se postarali Brigitte Hales, Richard LaGravenese, Scott Neustadter a Michael H. Weber.

Snímek by se měl na Disney+ objevit 24. 11. 2022.