Tak se naše slova rychle potvrdila. Po vydání plakátů na nový film talentovaného Wese Andersona, který ponese název Asteroid City, přistál také první oficiální trailer, na nějž se můžete podívat výše.

A musíme říct, že z něho onen typický Andresonův styl trčí ze všech stran. Jak už víme, příběh filmu nás zavede do fiktivního amerického pouštního města jménem Asteroid City v roce 1955, v němž se zrovna pořádá sjezd mladých astronomů. Z různých koutů USA se na něj sjede celá řada nadšenců, na které však čeká jedna řádně bizarní podívaná. Už se to z předešlých informací dalo trochu tušit, ale nyní je to jasné. Přiletí totiž mimozemšťané. Jaké budou mít úmysly? To je zatím ve hvězdách. Možná i doslova. Ale ať už to bude jakkoliv, snímek bude řešit ještě další trable. 

Z upoutávky je evidentní, že kromě příletu emzáků se bude řešit řada různých dějových linek jednotlivých filmových postav. Zde se také hodí zmínit, že Asteroid City má opět řádně hvězdné obsazení, což je pro Andersona vcelku typické. Jak jsme již psali v předchozím článku, těšit se můžeme na jména Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Adrien Brody, Tony Revolori, Edward Norton, Liev Schreiber, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Stephen Park, Rupert Friend a Jeff Goldblum.

Z upoutávky se ovšem zdá, že primární postavy ztvární Scarlett Johansson a Andrersonův dvorní herec Jason Schwartzman, mezi kterými by se mohla zrodit určitá romantická linka. Dále se ve snímku představí i herci, kteří s Andersonem pracují poprvé. Mezi ně patří Tom Hanks, Maya Hawke, Steve Carell, Margot Robbie a Sophia Lillis.

Wes Anderson se nepřekvapivě postaral jak o scénář, tak i o režii. Je také možné, že v následujících měsících se dočkáme ještě jednoho traileru, který nám z onoho ohromujícího obsazení představí další postavy.

Oficiální premiéra v našich kinech je každopádně stanovená na 22. 6. 2023.