Už tento měsíc bude premiérovat další film talentovaného britského filmaře Martina McDonagha, který je zodpovědný za skvosty jako V Bruggách a Tři billboardy kousek za Ebbingem. Ten ponese název The Banshees of Inisherin, přičemž v hlavních rolích se nám (stejně jako V Bruggách) představí Colin Farrell a Brendan Gleeson. Studio Searchlight Pictures se tak nedávno pochlubilo s dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Celý film tak vychází z McDonaghovy nikdy nerealizované divadelní hry. Samotný příběh se zaměřuje na Padriaca (Colin Farrell) a Colma Dohertyho (Brendan Gleeson), dva dobré kamarády, kteří se znají už od dětství. Colm se ale jednoho dne najednou rozhodne s Padriacem ukončit své přátelství, přičemž s ním zároveň odmítá dále komunikovat. 

Zmatený Padriac ale samozřejmě nemá sebemenší tušení, co to do jeho kámoše vlétlo, přičemž podobně je na tom i sám divák. Snaží se tak z něho dostat odůvodnění, proč se rozhodl jejich kamarádský vztah ukončit. Ale Colm žádné pořádné vysvětlení nemá. Prostě už Padriaca „nemá rád.“ Nicméně Padriac nehodlá svého kamaráda nadobro ztratit, proto se rozhodne přijít celé této záhadě na kloub. To se ale Colmovi ani trochu líbit nebude. A čím více se Padriac snaží opět získat důvěru svého nyní již bývalého přítele, tím více věci eskalují. To vše nakonec bude mít opravdu pěkně překvapivé následky.

Původně se mělo začít natáčet už v roce 2020, ale jelikož v té době v plné míře udeřila pandemie koronaviru, produkce se musela odložit. 

Martin McDonagh se opět postaral jak o scénář, tak i o režii. Kromě výše zmíněných filmů je taktéž zodpovědný za snímek Sedm psychopatů z roku 2012, který vyhrál Cenu diváků na filmovém festivale v Torontu. Ve filmu se dále objeví herci jako Barry Keoghan, Kerry Condon, David Pearse, Pat Shortt, Gary Lydon a Sheila Flitton.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 10. 2022, do našich kin by se ale snímek měl dostat až 26. 1. 2023.