Před měsícem nám Netflix nadělil první upoutávku z nadcházejícího filmu talentovaného Noaha Baumbacha, který ponese název Bílý šum. A nyní už konečně také víme, kdy přesně se snímek na platformě objeví, bude to 30. 12. 2022. A jelikož jedním z hlavních motivů má být i jakási apokalypsa, premiéra těsně před novým rokem je vlastně docela příhodná.

Snímek se taktéž pochlubil se zbrusu novými plakáty s hlavními postavami, které si můžete prohlédnout níže. A na co přesně se můžeme těšit? Inu, to je stále poměrně velkým tajemstvím, protože samotný trailer nám toho příliš neodhalil. Je každopádně jisté, že jednu z primárních rolí ztvární Adam Driver, který s Baumbachem taktéž pracoval na jeho vynikajícím filmu Manželská historie z roku 2019. 

Driver zde ztvární profesora Jacka Gladneyho, který učí na vysoké škole svobodných umění, kde přednáší o Hitlerovi. Sám je ale také člověkem, kterého naprosto děsí koncept smrti. Jednoho dne se ale on a jeho rodina vydají na cestu, která jim všem změní životy. V průběhu své cesty se totiž stanou svědky jakési podivné události, která se odehraje kdesi poblíž jejich domova.

O co ale jde? Apokalypsa? Příchod mimozemšťanů? Nebo oboje dohromady? Ať už to bude jakkoliv, Jacka to přinutí přemýšlet o své vlastní smrtelnosti, plus zároveň se bude potýkat se zapeklitými tajemnostmi lásky, smrti a možnostmi štěstí ve světě, který dokáže být stále dost nestabilní. Velkou roli bude v celém příběhu krát také jeho rodina, které se podivná událost také citelně dotkne. 

Film bude adaptací stejnojmenného satirického románu z roku 1985, který napsal Don DeLillo. Román je často považován za jeho průlomovou práci, díky které získal status uznávaného autora. Knižní dílo se tak především zabývá tematikou smrti a konzumerismu, uvidíme tedy, zda na tom bude podobně i filmová adaptace.

Baumbach, který kromě Manželské historie stojí za filmy jako Kopanec a křik, Frances Ha a Sépie a velryba, se postaral jak o scénář, tak i o režii.

Ve filmu se dále představí herci jako Raffey Cassidy, André Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith, Don Cheadle, Barbara Sukowa a Matthew Shear.