Studio Open Road Films se pochlubilo novým plnohodnotným trailerem na akční snímek Kandahar, v němž se hlavní role ujme starý dobrý Gerard Butler. A jelikož byla jeho nedávná akční oddychovka jménem Plane vcelku příjemným pokoukáníčkem, které připomínalo dobu akčních filmů na přelomu tisíciletí, tak se na jeho další dobrodružství rozhodně těšíme. Na novou upoutávku se můžete podívat výše.

Jak již víme, příběh se zaměří na schopného CIA agenta Toma Harrise (Butler), který dostane za úkol zničit nepřátelský nukleární reaktor. Nejnovější trailer nám také ukáže další z předních postav, kterou si zahraje Travis Fimmel, hvězda ze seriálových Vikingů (2013). A i přestože Harris svůj náročný úkol splní, to nejtěžší ho teprve čeká. Jeho identita je totiž rychle odhalena, proto musí spolu s místním tlumočníkem (Navid Negahban) uprchnout ze země do bezpečí. Z traileru je ale zřejmé, že nestihnout nastoupit do letadla, které je mohlo bezpečně přenést do útočiště. A ozbrojené jednotky už jim jsou v patách, aby se řádně pomstily. 

Ještě ale není vše ztraceno, pokud se Tomovi a tlumočníkovi podaří dostat se do afghánského města Kandahar, měli by narazit na základnu CIA, kde konečně najdou bezpečí. Samozřejmě to ale má jeden velký a zásadní háček. Od města je totiž dělí celých 400 mil. A žádná poklidná cesta je rozhodně nečeká, protože za zadkem budou neustále mít hromadu ozbrojenců.

Během této nebezpečné výpravy následně zjistí, že na jejich hlavy byla vypsána tučná odměna, tudíž nemohou věřit absolutně nikomu. Nejnovější upoutávka ale potvrdí, že do pěkné lapálie se dostane také tlumočníkova rodina. A Tom pak následně pochopí, že jeho bojové dovednosti nebudou stačit k tomu, aby se do Kandaharu dostali se zdravou kůží. Podaří se jim zachránit tlumočníkovu rodinu? Dostanou se do Kandaharu včas? A jakou mají vůbec jistotu, že tam naleznou bezpečí?

O režii filmu se postaral Ric Roman Waugh, který už s Butlerem pracoval na akčňácích jako Pán anděla (2019) a Greenland: Poslední úkryt (2020). Scénář si zas vzal na starost Mitchell LaFortune.

Dále se ve snímku představí herci jako Bahador Foladi, Olivia-Mai Barrett, Nina Toussaint-White, Ross Berkeley Simpson a Rebecca Calder.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 26. 5. 2023.