Amazon už nějakou dobu chystá seriál Blade Runner 2099, který nepřímo naváže jak na legendární snímek od Ridleyho Scotta z roku 1982, tak i na následné pokračování Blade Runner 2049 (2017) od Denise Villeneuvea. Už několik měsíců také víme, že místo Belfastu bude hlavní část produkce nakonec probíhat u nás v Praze, kde nedávno konečně padla první klapka. Natáčení by mělo trvat asi šest měsíců.

Nějaký čas už také víme, že v předních rolích se nám představí Michelle Yeoh (Všechno, všude, najednou) a Hunter Schafer (Euforie). Server The Prague Reporter také přišel s novými informacemi o tom, koho si druhá zmíněná herečka vlastně zahraje.  

Hunter Schafer ztvární Coru, ženu mnoha tváří, která většinu svého života strávila na útěku, ovšem následně přijme jednu konečnou identitu, aby zajistila svému bratrovi stabilní budoucnost.

O Michelle Yeoh už nějaký čas víme, že si zahraje postavu jménem Olwen, nakonec by mělo jít o Blade Runnerku, která je na sklonku svého života. Následně je spolu s Corou zatažena do rozšiřujícího se spiknutí, které bude mít v Los Angeles roku 2099 nedozírné následky.

Celkově by měl seriál nabídnout deset epizod, Ridley Scott je k projektu upsán jako jeden z výkonných producentů. 

K seriálu se připojily ještě další herecké tváře, jmenovitě Dimitri Abold (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech), Lewis Gribben (Vládcové nebes), Katelyn Rose Downey (Sestra II), Daniel Rigby (Elektrizující život Louise Waina), Johnny Harris (Gentleman v Moskvě), Amy Lennox (Neopouštěj mě), Sheila Atim (Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství) a Matthew Needham (Rod Draka).

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Silka Luisa, tvůrkyně seriálu Dívka, která se třpytila (2022) s Elisabeth Moss v hlavní roli. Spolu s ní na scénáři pracoval i Tom Spezialy, který je zas jedním z tvůrců seriálu Ash vs Evil Dead (2015).

Jedním z režisérů se stane Jonathan van Tulleken, který natáčel pro seriály jako Misfits: Zmetci (2009), Top Boy (2011) a Šógun.

Desetidílný seriál nabídne služba Prime Video, datum premiéry zatím neznáme.