Legendární hongkongský akčňák Killer (1989), ve kterém se role smrtícího předchůdce Johna Wicka ujal Chow Yun-fat, dostane remake. Nad tím sice asi mnozí budou protáčet oči v sloup, ovšem je nutné připomenout, že za remakem bude opět stát režisér původního filmu, mistr akčního žánru John Woo. V minulých měsících se k nám dostávaly především zprávy o obsazení, ovšem nyní jsme se dočkali zásadní informace.

Snímek se konečně dostal do hlavní části produkce, tudíž první klapka nedávno padla v Paříži, kde se bude podle všeho snímek odehrávat. Je to vcelku zajímavé především z toho důvodu, že natáčení evidentně nezastavila nedávno zahájená stávka herců, kvůli které se musela výroba drtivé části filmů a seriálů pozastavit. Důvodem je pravděpodobně fakt, že se jedná o mezinárodní produkci. Jsme ale ještě zvědaví, zda bude natáčení navzdory stávce pokračovat hladce. 

Hlavní hvězdou filmu se každopádně stane Omary Sy, herec z titulů jako Nedotknutelní (2011), X-Men: Budoucí minulost (2014) a Jurský svět: Nadvláda (2021). Přidá se k němu také krasavice Nathalie Emmanuel, britská herečka, která se obzvlášť proslavila pro svou roli poradkyně Missandei ze seriálu Hra o trůny (2011). Znát ji ale mohou také milovníci filmové série Rychle a zběsile, kde ztvárnila postavu Ramsey.

Otázkou nyní je, zda se dočkáme stejného děje, který nám nabídla původní verze, nebo zda se Woo tentokrát rozhodne vydat se krapet jinou cestou. Původní film z konce 80. let se zaměřuje na profesionálního zabijáka, kterého ztvárnil charismatický Chow Yun-fat (Tygr a drak). Ten přijme svou vůbec poslední zakázku, aby mohl získat peníze pro ženu, kterou nechtěně oslepil. Vše se ale samozřejmě zvrtne, v rámci čehož se proti němu obrátí jeho bývalý kolegové.

Z předešlých zpráv se zdálo, že remaku bychom se mohli dočkat ještě během letoška, ale není známo, zda to pořád platí. Pokud se ale začalo natáčet teprve přednedávnem, tak o tom začínáme docela pochybovat. Ale holt ještě uvidíme.

Nová verze Killera má každopádně vzniknout pod dohledem streamovací služby Peacock, u nás by se mohl eventuálně objevit na platformě SkyShowtime.