Pár dní před premiérou první části třetí řady seriálového Zaklínače, ve které uvidíme Henryho Cavilla v roli Geralta z Rivie naposledy, se Netflix pochlubil krátkým trailerem. Ten obsahuje několik zbrusu nových sekvencí, které jsme v předchozích upoutávkách neviděli. Samotný začátek nám ukáže kousek z jakéhosi místa, kterým by mohl být Gors Velen, temerské přístavní město, u něhož je magická škola Arethusa na ostrově Thanedd.

Jelikož třetí řada bude adaptací knihy Čas opovržení, tak právě na Thaneddu by mělo dojít k zásadním událostem, na které si znalci původních předloh jistojistě pamatují. V klipu se mihnou i nějaké ty potvory, včetně jedné, která krapet připomíná Šarleje z rozšíření ke třetímu hernímu Zaklínači jménem O Víně a Krvi. A samozřejmě se dočkáme i dalšího Geraltova nabručeného monologu, protože jak jinak. 

Nedávno také vyšlo najevo, že scénář ke čtvrté sezóně seriálu už je podle všeho dokončen. To znamená, že následnou produkci by neměla brzdit momentální stávka scenáristů, která už více než měsíc sužuje celý Hollywood. Ve čtvrté řadě, která by mohla být možná už předposlední, nahradí Cavilla v roli bělovlasého Zaklínače hvězda Liam Hemsworth. A mnozí diváci z toho samozřejmě příliš nadšení nejsou. Vidno je to i v Youtube komentářích u všech trailerů a klipů, kde mnozí uživatelé prohlašují, že s odchodem Cavilla zemře celý seriál.

Je rozhodně velice pravděpodobné, že po hercově odkráčení od role to se sledovaností půjde z kopce, tudíž seriál by to mohl skutečně zabalit už po páté sezóně. Ale to se necháme překvapit. 

Kromě Cavilla budou ve třetí řadě hrát primární úlohu také Anya Chalotra jako Yennefer, Freya Allan jako Ciri a Joey Batey jako Marigold.

Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu postarali, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun. Prvních pěti epizod se dočkáme již 29. 6. 2023, zbylé tři epizody pak vyjdou až 27. 7. 2023.

Ve výrobě už je navíc další seriálový spin-off s pracovním názvem Riff Raff, který se zaměří na Potkany. Zatím ale není známo, kdy se ho dočkáme.