Francouzský režisér Bruno Dumont, který se svými filmy několikrát zabodoval na filmovém festivalu v Cannes, na začátku jara uvede svou trhle vyhlížející sci-fi jménem The Empire. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Příběh nás zavede do malé a klidné rybářské vesnice na Opálovém pobřeží, kde místním obyvatelům brzy náležitě zkomplikují život rytíři z meziplanetárních království. Soupeřící klany svádějí zuřivé a ničivé bitvy, to vše kvůli zrození dítěte jménem Margat, které je taktéž známo jako vzkříšený Princ, Princ temnot a Bestie konce časů. Margat je dítětem mladého páru, který už není pohromadě. Je ale natolik jedinečné a zvláštní, že kvůli němu vypukne válka mezi mimozemskými silami. Jak těmi dobrými, tak i špatnými. 

Bruno Dumont na výše zmíněném slavném festivalu zaznamenal úspěch s tituly jako L'Humanité (1999), Flandry (2006) a Janička z Arku (2019). U chystané sci-fi komedie se postaral jak o scénář, tak i o režii.

Ve snímku se objeví herci jako Camille Cottin, Lyna Khoudri, Anamaria Vartolomei, Fabrice Luchini, Bernard Pruvost, Philippe Jore a Julien Manier.

Ve francouzských kinech se snímek objeví 13. 3. 2024, o premiéře v Česku zatím nemáme informace.