Už příští týden bude premiérovat nová sci-fi komedie s nádechem hororu, která ponese název Kids vs. Aliens. A už jen podle samotného názvu lze jasně očekávat, co nám asi tak snímek nabídne. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do malého amerického města, které se připravuje na halloweenské oslavy. Klučina jménem Gary (Dominic Mariche) chce však strávit víkend natáčením hustých amatérských filmů se svými nejlepšími kámoši. Jeho sestra Samantha (Phoebe Rex), s níž už začala cloumat puberta, si chce však pořádně zapařit na house-party, na kterou dorazí spousta lidí ze školy. Zdá se, že oba dva sourozenci mají na halloweenský víkend, kdy jejich rodiče odjeli pryč z města, své vlastní plány. To ještě ale neví, že jim je překazí mimozemská invaze. 

Zlovolní emzáci tak z výše zmíněné párty unesou několik nešťastníků, které možná čeká osud horší než smrt. Samantha má však štěstí, spojí se totiž se svým bratrem a jeho kámoši, kteří jsou jedinou nadějí na spasení celého města.

Společnými silami se proto vydávají do boje proti hrozbě z vesmíru, přičemž k tomu využívají nejrůznější rekvizity, které používají v Garyho filmech. Zlí mimozemšťané ale také mají v rukávu několik es, tudíž oba sourozence rozhodně nečeká jednoduchý úkol. Ale pokud nechtějí, aby se jejich kůže stala součást paliva pro vesmírnou loď, budou muset pro následný boj vynaložit veškeré své síly. Otázkou ovšem je, zda to vůbec bude stačit. 

O scénář a režii se postaral Jason Eisener, který už má s komediálním a hororovým žánrem určité zkušenosti. Jeho celovečerním debutem byl například řádně brutální snímek Somrák s brokárnou, který vyšel v roce 2011. Na scénáři se taktéž podílel John Davies.

Dále se ve snímku objeví herci jako Calem MacDonald, Asher Grayson, Ben Tector, Emma Vickers, Isaiah Fortune a Jonathan Torrens.

Film bude ve vybraných kinech premiérovat 20. 1. 2023.