Slavný švédský filmař Mikael Håfström letos uvedl hned dva celovečerní tituly. Prvním byla komorní sci-fi americké produkce jménem Slingshot, která se může chlubit hvězdným obsazením. Pak zde ale ještě máme akční podívanou jménem Stockholm Bloodbath (Stockholmská krvavá lázeň), která už vznikla ve Švédsku. Na světě máme poměrně nářezový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v roce 1520, kdy ve Skandinávii došlo k události jménem Stockholmská krvavá lázeň, což byl jeden z klíčových zlomů ve švédské historii. Tehdy byl na vladaře země korunován dánský a norský král Kristián II., jenž následně zorganizoval proces, během něhož bylo mnoho významných Švédů obviněno z kacířství. To vše vedlo k masakru, během něhož bylo zabito téměř 100 lidí, včetně i prostých občanů.

Hlavními hrdinkami nadcházejícího filmu se stávají dvě sestry, jejichž rodina se stala obětí oné krvavé lázně. Rozhodně to ale nehodlají nechat jen tak. A proto se rozhodnou vydat se na cestu pomsty.

Z traileru to vypadá na ulítlou akční jízdu s kapkou nadsázky a humoru, což zní vcelku slibně. Snad se tudíž máme nač těšit. 

Mikael Håfström se postaral o režii, mezi jeho další známé filmy patří ještě Zlo mezi námi (2003), Pokoj 1408 (2007) a Plán útěku (2013). Scénář zpracovali Nora Landsrød a Erlend Loe.

Ve snímku uvidíme herce jako Sophie Cookson, Alba August, Emily Beecham, Claes Bang, Matias Varela, Wilf Scolding, Jakob Oftebro, Mikkel Boe Følsgaard, Thomas Chaanhing, István ef Zámbó a další.

Snímek bude uveden na VOD 8. 11. 2024.