Už příští týden vejde do amerických kin poměrně nenápadná komorní sci-fi jménem Slingshot, kterou natočil na Oscara nominovaný švédský filmař Mikael Håfström. Datum české premiéry stále ještě na světě nemáme, ale budeme i nadále doufat, že film si k nám eventuálně cestu najde. Nezávislé distribuční studio Bleecker Street Media každopádně nedávno vydalo další krátkou upoutávku, která zároveň slouží jako takový film o filmu. Podívat se na ni můžete výše.

Hlavní postavy bude tvořit trojce astronautů, která se vydává na roky trvající a možná i kompromitovanou cestu ke vzdálenému Titanu, jednomu z měsíců planety Saturn. Následně se tým připravuje na velice nebezpečný manévr, který je buď ,,katapultuje“ přímo k Titanu, anebo do temných hlubin vesmíru. Jak ale jejich mise pokračuje, pro jednoho z astronautů je stále těžší a těžší udržet si zdravý rozum.

Laurence Fishburne (John Wick: Kapitola 4), který jednoho z astronautů hraje, například prohlásil, že film bude podobný slavnému sci-fi hororu Horizont události (1997), což zní poměrně dost slibně. Spolu s ním na vesmírnou výpravu vyrazí ještě Casey Affleck (Oppenheimer) a Tomer Capone (The Boys). 

Režisér Mikael Håfström natočil známé filmy jako Zlo mezi námi (2003), Pokoj 1408 (2007) nebo Plán útěku (2013). O scénář se postarali R. Scott Adams (Donner Pass) a Nathan Parker (Moon).

Dále hrají Emily Beecham, David Morrissey, Nikolett Barabás, Charlotta Lövgren, Agóta Dunai, Ferenc Iván Szabó a další.

V amerických kinech od 30. 8. 2024.