Milovníci heist komedií, zbystřete! Netflix se nedávno pochlubil plnohodnotným trailerem na snímek Lift, ve kterém se v jedné z hlavních rolí ukáže Kevin Hart. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na tým profesionálních zlodějíčků, které vede schopný Cyrus Whitaker (Hart). Ten se zaplete do na první pohled absolutně nemožné mise, do které ho zatáhne nejenom sama FBI, ale i jeho bývalá přítelkyně Abby (Gugu Mbatha-Raw). Úkol je jasný. Musí získat sadu zlatých cihel v hodnotě 500 milionů dolarů, kterou momentálně má ve svých drápech teroristická skupina. Zlato hodlá přepravit letadlem z Londýna do Curychu. Jakmile bude letadlo ve vzduchu, přesně tehdy přijde ta správná chvíle na loupež, která zhatí teroristické plány. 

I přestože Cyrusovu skupinu čeká přetěžká mise, tak ji nemohou odmítnout, jinak si na ně FBI došlápne a všichni posviští do chládku. Z traileru to vypadá, že můžeme čekat standardní akční heist komedii, která bude říznutá jak stylovým plánováním à la Dannyho parťáci, případně i Mission: Impossible, tak i akčními sekvencemi, během kterých budou hlavní hrdinové hodně hláškovat.

Žádné veledílo z toho asi nebude, nicméně i tak by se mohlo jednat o vcelku zábavnou podívanou na víkend. Snímku jsme se původně měli dočkat už na konci léta, nicméně kvůli stávce herců se premiéra odložila až na příští rok. 

O režii se postaral F. Gary Gray, který natočil známé snímky jako Vyjednavač (1998), Loupež po italsku (2003) a Rychle a zběsile 8 (2017). Scénář zpracovali Jeremy Doner (Elvis) a Daniel Kunka (12 kol).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sam Worthington, Vincent D'Onofrio, Paul Anderson, Billy Magnussen, Burn Gorman, Jean Reno, Úrsula Corberó, Jacob Batalon, Ross Anderson, Viveik Kalra a Russ Bain.

Snímek bude na Netflix premiérovat 12. 1. 2024.