Pokud si budete chtít zpříjemnit páteční večer nějakou skvěle vyhlížející akční jízdou, zkuste dát šanci nadcházejícímu animovanému seriálu Blue Eye Samurai od Netflixu. Streamovací služba se totiž několik dní před premiérou pochlubila novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Nejnovější upoutávka se tentokrát drží s akcí zpátky, alespoň tedy v porovnání s předchozími trailery. Především slouží jako působivé představení hlavní hrdinky, která se chystá vydat na nemilosrdnou cestu pomsty. Dále upoutávka láká na mix 2D a 3D animace, který i zde vypadá opravdu parádně. Takže i kdyby nakonec stál samotný příběh za houby, alespoň máme jistotu, že nás čeká vyložená slast pro oči. 

Příběh nás zavede do Japonska během období Edo. Hlavní protagonistkou se stane mladá žena jménem Mizu (Maya Erskine), která prahne po jediném. Vypátrat a zabít čtveřici cizinců ze západních zemí. Jeden z nich by totiž patrně mohl být jejím otcem, který její matku znásilnil.

V převleku za muže se proto vydává na nemilosrdnou pouť za pomstou. A běda každému, kdo by se jí opovážil postavit do cesty. Mizu se totiž umí ohánět mečem tak skvěle, že by mohla čelit celým armádám. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal na Oscara nominovaný Michael Green, který se podílel na psaní scénáře ke slavným titulům jako Logan: Wolverine (2017) a Blade Runner 2049 (2017). Režii jednotlivých epizod si vzala na starost Jane Wu, který pracovala na animovaných seriálech jako Muži v černém (1997) a Jackie Chan Adventures (2000).

Dále v seriálu uslyšíme hlasy herců jako Randall Park, George Takei, Alain Uy, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Song, Darren Barnet, Christine Ko a Masi Oka.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 3. 11. 2023.