Americká herečka Zoe Saldaña, která se proslavila díky známým filmovým sériím jako Avatar a Strážci Galaxie, se příští měsíc objeví v dramatu The Absence of Eden, jež natočil její manžel Marco Perego-Saldaña. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat na hranici mezi Spojenými státy a Mexikem - v pekelné krajině plné kojotů, ozbrojených policistů a zoufalých migrantů a uprchlíků. Když se Esmee (Saldaña), mladá žena, která pracuje jako striptérka v Mexiku, brání sexuálnímu napadení, má to za následek smrt jednoho násilnického člena nebezpečného kartelu. Esmee proto bude muset prchnout ze svého domova do Spojených států, aby zde našla útočiště.

Během cesty se skupinou migrantů bez dokladů, kterou vede nelítostný Kojot, se následně spřátelí s mladou matkou a její dcerou. Ovšem ještě před překročením hranice je matka od skupiny oddělena, Esmee jí proto slíbí, že její dceru ochrání a postará se o to, aby se v USA opět setkaly. Rázem tak začíná spletitý příběh o lidech, kteří bojují o přežití na hranici s Mexikem a USA. 

Marco Perego-Saldaña se postaral jak o scénář, tak i o režii, přičemž snímek bude jeho celovečerním debutem. Spolu s ním na scénáři pracoval ještě Rick Rapoza (Cactuses).

Dále se ve snímku objeví herci jako Adria Arjona, Garrett Hedlund, Tom Waits, Chris Coy, Sarah Minnich, Luce Rains, MorningStar Angeline, Vincent Fuentes, David DeLao, Martin Palmer, Esodie Geiger a Mario Telles.

V amerických kinech se snímek objeví 12. 4. 2024, my bychom se ho mohli dočkat o nějaký čas později.