Tak se zdá, že Finové nebudou jediní, kteří budou letos se stylem zabíjet zlotřilé nácky. Už příští měsíc nám totiž Netflix nadělí akční komedii jménem Blood & Gold, která vznikala pod německou produkcí i u nás v Česku. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat někdy během jara roku 1945, to znamená v době, kdy už bylo jasné, že Třetí říše to má spočítané. To ale zbytkům nacistických sil nebrání v tom, aby i nadále terorizovali obyvatelstvo. Jedním z hlavních hrdinů se stává německý dezertér Heinrich (Robert Maaser), který už nehodlá ve jménu Hitlera zabíjet. Jeho bývalí kumpáni ho ale dopadnou a rozhodnout se ho pověsit. K jeho velkému štěstí ho ale zachrání mladá žena jménem Elsa (Marie Hacke), do jejíž vesnice nedávno vtrhla jednotka SSáků. Ta se totiž domnívá, že je zde kdesi ukryté židovské zlato. A pokud ho co nejdříve nedostanou do rukou, místní obyvatele může potkat nehezký osud. 

Elsa je ale obzvlášť ustaraná, protože nacisté zajali jejího bratra Paula, kterého mučí a různě ponižují. Jelikož tak má s Heinrichem společné nepřátelé, rozhodne se ho požádat o pomoc. Heinrich, který zas touží znovu se setkat se svou malou dcerou, následně na ono spojenectví kývne. Společnými silami se proto pokusí celou vesnici zachránit. A na to samozřejmě budou potřebovat bouchačky.

Jak se navíc podle traileru zdá, proti náckům následně vyrazí do boje i místní obyvatelé, čímž se z celé poklidné vesnice rázem stane šílené bojiště. Zajímavé je, že na výrobě snímku se podíleli i Češi, jmenovitě art director Jan Kalous a dokonce i zvukař Jan Prášil, který byl spolu s dalšími kolegy nominován na Oscara za válečný snímek Na západní frontě klid. Natáčelo se na místech jako Točník, Králův Dvůr, Nižbor a Křivoklát.

O režii filmu se postaral Peter Thorwarth, který je jedním z autorů scénáře ke slavnému německému filmu Náš vůdce (2008). Blood & Gold napsal Stefan Barth, který je zas jedním ze scenáristů k legendárnímu seriálu Kobra 11 (1996).

Dále si ve filmu zahrají herci jako Alexander Scheer, Jördis Triebel, Stephan Grossmann, Florian Schmidtke, Simon Rupp, Petra Zieser, Gisela Aderhold, Jochen Nickel a Christian Kahrmann.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 26. 5. 2023.