Chcete natočit bollywoodský blockbuster? A chcete mít jistotu, že bude opravdu úspěšný? Pak by se v něm měl určitě objevit Shah Rukh Khan! Slavný indický herec, kterého mnozí považují za krále Bollywoodu, se objeví v připravovaném akčním thrilleru jménem Jawan. K filmu vyšel i krátký teaser, na který se můžete podívat výše. O samotném příběhu však nevíme zhola nic. Pravděpodobně nás ale čeká jízda v indickém stylu, během které se hlavní hrdina bude muset postavit sám celé hordě nepřátel. „Jawan“ doslova znamená „mladý“, ale v kontextu filmu by to mohlo znamenat, že Khanova postava je jakýmsi vojákem, protože ti jsou v hindštině označováni jako „jawans.“

Jawan vyjde v několika indických jazycích. Kromě hindštiny se film dočká také tamilštiny, telugštiny, malajálamštiny a kannadštiny. Zdá se, že cílem jsou tak především jihoindické trhy, které se v posledních několika letech staly dominantními centry filmové tvorby v zemi. Skvělým příkladem je telugský film RRR, který v Indii vyloženě lámal rekordy, přičemž nedávno byl znovu uveden do některých západních kin s nadšeným ohlasem. O režii filmu se postaral Atlee Kumar, což je filmař nejlépe známý pro svou práci v tamilském jazykovém průmyslu. Toto je jeho první hindský film.

Na snímek si ale budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat, přesněji vlastně celý rok, protože oficiální premiéra je stanovená až na 2. 6. 2023. Do té doby bychom se ale mohli dočkat několika plnohodnotných trailerů, které nám z děje vyjeví něco více.