Snad ještě někdy během letoška by k nám měl dorazit zbrusu nový akčňák jménem Hidden Strike, v němž se hlavních dvou rolí ujmou John Cena a Jackie Chan. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Chrise Van Hornea (Cena) a Lua Fenga (Chan), dva bývalé vojáky speciálních sil, kteří dostanou důležitý a extrémně nebezpečný úkol. Dostat skupinku civilistů do bezpečí zelené zóny, ovšem v rámci toho se budou muset vydat po bagdádské ,,Dálnici smrti“. A jak už samotný název může napovídat, jedná se o jednu z nejnebezpečnějších cest na světě, po které žádná jízda rozhodně nebude probíhat hladce. Očekávat tak můžeme samé akční pasáže, které budou okořeněné určitou nadsázkou, a konstantně hláškující hrdiny. 

Že vám přijdou efekty z traileru takové… divné? Respektive hrozné? Není divu. Snímek totiž několik let procházel naprostým vývojovým peklem. V přípravě byl už od roku 2017, přičemž během následujících roků vystřídal názvy jako The Furious Sandstorm, S.N.A.F.U., Project X-Traction, Ex-Baghdad a Project X. Samotnou produkci pak tížily různé komplikace, včetně i sesuvů bahna, kvůli kterým se nemohlo nějakou dobu vůbec natáčet.

Snímek ovšem mohla zdržet nejenom pandemie koronaviru, ale také ,,malér“ Johna Ceny, který v minulých letech označil Taiwan za stát. A jelikož Čína, pod jejímž dohledem produkce probíhala, není ani trochu fanouškem Taiwanu, Cena se za to pak podlézavě čínskému lidu omluvil. Zcela původně se měl vedle Jackieho Chana objevit Sylvester Stallone, ale následně ho v roli jednoho z hrdinů nahradil slavný wrestler.

O režii se postaral Scott Waugh, který je například zodpovědný za filmovou adaptaci slavné herní série Need for Speed z roku 2014. Zároveň také natočil nadcházející čtvrtý díl Expendables, jehož bychom se měli dočkat ještě letos. O scénář se postaral Arash Amel.

Dále se ve snímku objeví herci jako Pilou Asbæk, Rima Zeidan, Zhenwei Wang, Amadeus Serafini, Max Huang, Tim Man, Diego Dati, Bassem Khayati, Simon Gong a Wenli Jiang.

Zatím není známo, kdy přesně bude film premiérovat.