Stranger Things, jeden z nejslavnějších seriálů Netflixu, pomalými krůčky směřuje ke svému konci. Ale od toho je ještě daleko, naši hrdinové budou předtím muset zdolat ještě mnohá nebezpečí. Jedno velké z nich na ně čeká i v nadcházející čtvrté řadě, která už podle trailerů bude jaksepatří velkolepá. Přesvědčit vás o tom může i video s prvními osmi minutami ze začátku série, které si můžete pustit výše. Nutno ovšem podotknout, že tentokrát nás čeká mimořádná nálož, protože celá série bude rozdělená na dvě části. Ta první odstartuje již za pár dní, tedy 27. 5. 2022. Pak dojde ke krátké přestávce, přičemž zbytek epizod ze série k nám dorazí zas až 1. 7. 2022. Taktéž stojí za zmínku, že dvě epizody ze série budou mít délku celovečerního filmu, tudíž se rozhodně máme na co těšit. 

Osmiminutový klip odhaluje minulost Eleven s dokotorem Brennerem. Stále více do krásy zrající Millie Bobby Brown opět hraje Eleven, zatímco Matthew Modine se vrací do role doktora Brennera. Sekvence je to náležitě temná. A nepochybně připravuje půdu pro sezónu, která bude od svých předchůdců mnohem vážnější.

V nové řadě se Eleven a rodina Byersových odstěhovali z Hawkinsu a snaží se přizpůsobit normálnímu životu. Když však hrozí, že z Upside Down unikne nová hrozba, musí se Eleven a její přátelé vrátit do strašidelného města a zabránit hrozivému monstru jménem Vecna v útěku do naší dimenze. To však rozhodně nebude jednoduchý úkol. Počítejte také s tím, že čtvrtá řada, která má údajně být mnohem temnější a hororovější, bude sérií předposlední. Bráchové Dufferovi, kteří jsou tvůrci celého populárního seriálu, se netají tím, že chtějí veškeré dějové linky řádně zakončit. A patrně si uvědomují, že když nějaký příběhově založený seriál běží až příliš dlouho, postupně začne ztrácet své kouzlo. 

Je možné, že v budoucnu se dočkáme i řady spin-off projektů, které budou svět Stranger Things ještě více rozšiřovat. Ale to ukáže čas. Kromě bratrů Dufferových se o režii jednotlivých epizod postarají filmaři jako Shawn Levy a Nimród Antal. Na scénáři ke čtvrté řadě se také podíleli Paul Dichter, Caitlin SchneiderhanKate Trefry a Curtis Gwinn.

Těšíte se?