O nadcházejícím Marvel animovaném seriálu What If…? jsme vás již před nějakou dobou informovali. Jelikož se však datum vydání přiblížilo, tak nás nyní autoři opět lákají na svoji show. Tentokrát se však nejedná o nadupaný trailer, ale o poster, který na první pohled nepůsobí tak zajímavě, jako seriálová ukázka, ale pro vyprávění příběhů má daleko větší význam. Plakát nám totiž ukazuje hybatele děje. Samotného Watchera!

Uatu alias Watcher je mimozemským pozorovatelem, který (jak jinak) sleduje události a možnosti ve světě MCU. Rasa Watcherů se po neblahých zkušenostech s vývojem obyvatelstva na planetě Prosilicus rozhodla, že se nebude vměšovat do událostí a vývoje jiných druhů. Uatu si za exilovou planetu vybral právě planetu Zem, kde čas od času kodex všech pozorovatelů porušil. V komiksech dost často pomáhal Fantastické čtyřce, ale jisté zapojení můžeme registrovat i v eventu Občanská válka, na kterou jsme měli nedávno recenzi.

Této dosti tajemné bytosti s takřka neomezenými schopnostmi propůjčí v seriálu svůj hlas Jeffrey Wright, který si zahrál například hlavní roli Bernarda v opěvovaném seriálu Westworld. Těšit se na něm můžeme například i v připravovaném Batmanovi od Matta Reevese, kde si střihne roli komisaře Jamese Gordona.

Sám Jeffrey Wright prozradil i něco ohledně jednotlivých epizod v připravovaném seriálu, který zamíchá světem MCU natolik, že oblíbené charaktery obsadí do naprosto odlišných rolí, než v jakých je známe v jejich filmových verzích. Jeho nejoblíbenější epizodou je ta, která se věnuje Dr. Strangeovi. Jeho epizoda by měl být podle slov Wrighta nejemotivnější a měla by zasáhnout i tak neutrální postavu, jakou je sám Watcher.

Také se zmínil o tom, že pro něj bylo srdcervoucí slyšet hlas zesnulého Chadwicka Bosemana, který se naposledy objeví v roli prince Wakandy T´Challa. Nicméně o jeho příběhu již víme, že tentokrát nebude Black Panterem, protože ho unese vesmírný pirát Yondu a z T´Chally se stane Star Lord. 

Seriálová antologie dorazí na streamovací platformu Disney + již za pár týdnů, konkrétně je jeho premiéra naplánována na datum 11. srpna. Za nás koncept multivesmíru je něco, co Marvelu zoufale chybělo a vypadá to, že i díky seriálu Loki s touto možností konečně začínají ve studiích pracovat. Co vy a What If…?, těšíte se? Nás stále tak trochu štve, že platforma Disney + je u nás nedostupná a na seriál si tak budeme muset počkat o trochu déle.