Kolem Batmana od režiséra Matta Reevese je v posledních dnech pořádně rušno. Film samotný dorazí až začátkem března tohoto roku, ale již nyní víme, že se bude jednat o nejdelší snímek s netopýřím hrdinou v hlavní roli. Film nabobtnal do obřích rozměrů, kdy finální střih směřující do kin má bez pěti minut celé tři hodiny.

Kromě času finálního střihu totiž prosákla ven informace, že původní testovací projekce trvala neuvěřitelné čtyři hodiny, tudíž fanoušci mohou posléze doufat i ve značně rozšířenější verzi nového Batmana s Robertem Pattinsonem v hlavní roli.

Zmínka o čtyřhodinovém Batmanovi v nás evokuje vzpomínky na loňský Snyder Cut Ligy Spravedlnosti, který dosáhl stopáže čtyři hodin a pěti minut. I když si upřímně nemyslíme, že případná delší verze nadcházejícího Batmana by byla o tolik jinačí než ta, na kterou se chystáme do kin, protože u kormidla je stále jeden a ten samý kapitán. Což se u dvou verzí Ligy Spravedlnosti rozhodně říci nedá.

Pokud si dobře vzpomínáte, tak obrovskou devízou prvních dvou trailerů byl hudební podkres od Michaela Giacchina. Ten se rozhodl konečně vypustit celou hlavní skladbu definující Batmana na světlo světa, přičemž za nás v redakci mohu říci, že celá skoro sedmiminutová instrumentální skladba je jako jízda na horské dráze, znázorňující pestrou paletu emocí. Celý hudební podkres je opravdu velmi působivý a nám se hodně líbí.

Batman by Michael Giacchino

Michael Giacchino pojal Batmana po svém, zařadil se tak vedle velikány hudby jako je Hans Zimmer, Danny Elfman nebo Prince, kteří také dosáhli ikonického hudebního znázornění bdělého strážce města Gotham.

Jak vám se líbí nový tematický song od Michaela Giacchina? A jak se těšíte na nového Batmana? Určitě nám dejte vědět do komentářů.