Až půjdete na nového Batmana od Matta Reevese do kina, rozhodně si předtím zajděte na záchod. V sále kina pobydete hned několik hodin. The Hollywood Reporter totiž konečně odhalil oficiální stopáž nadcházejícího snímku. Film bude mít 2 hodiny a 55 minut, dohromady tedy 175 minut. Pokud navíc na film půjdete do kina, připočtěte si k tomu ještě tak 10 až 15 minut počátečních reklam a trailerů. Návštěvníky kina tak čeká vůbec nejdelší zážitek, který slavný zahalený DC hrdina ve filmovém světě představí. Pokud bychom nepočítali snímek Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, ve kterém je hlavním hrdinou spíše Superman, tak Reevesův Batman uzmul prvenství filmu Temný rytíř povstal, poslednímu dílu z trilogie od Christophera Nolana, který měl dohromady 158 minut. Hned po něm následoval Temný rytíř, který měl zas 152 minut. 

Zpráva o dlouhé stopáži však příliš překvapující není. Však nesmíme zapomenout na to, že ve filmu se objeví hned tři velcí Batmanovi nepřátelé. Tím hlavním bude se vší pravděpodobností zlotřilý Hádankář (Paul Dano), ovšem film také musí nechat zazářit jak Tučňáka (Colin Farrell), tak i mafiána Carmina Falconeho (John Turturro). Nemluvě také o tom, že svůj prostor musí dostat i vychytralá Catwoman/Selina Kyle (Zoë Kravitz). Dlouhá délka filmu je ale vždy riskantní v tom, že může ve výsledku působit kontraproduktivně. A to tím, že snímek své diváky po čase začne nudit. Ale s ohledem třeba na Avengers: Endgame, což je film, který má dohromady až 182 minut, mají tvůrci naději, že v případě Batmana se nic takového nestane. 

Netopýřího ochránce Gothamu v nadcházejícím filmu ztvární Robert Pattinson. Kromě výše zmíněných se k němu ještě připojí Jeffrey Wright jako James Gordon, Andy Serkis jako Alfred Pennyworth a Peter Sarsgaard jako Gil Colson. Šušká se navíc ještě o tom, že by se ve filmu měl objevit i Joker, ale to se asi dozvíme až po samotné premiéře. V minulosti jsme vás také informovali o tom, že tvůrci si vybírali mezi dvěma verzemi finálního střihu, přičemž jedna z nich obsahuje nejmenovanou tajemnou postavu. Jelikož je oficiální stopáž už venku, tak se zdá, že tvůrci konečně dospěli ke svému rozhodnutí. Necháme se proto překvapit. Premiéry se dočkáme 4. 3. 2022.