Pamatujete si ještě na sci-fi komedii U Konce světa od Edgara Wrighta, kde se Simon Pegg musel vypořádávat s hrozivými emzáky? Pokud se vám film líbil, možná byste si neměli nechat ujít také norský snímek jménem Blasted, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Upoutávka byla zveřejněna během akce Geeked Week 2022. Příběh se zaměří na kamarády z dětství Sebastiana (Axel Bøyum) a Mikkela (Fredrik Skogsrud), kteří se sešli na Sebastianově rozlučce se svobodou. Zatímco Mikkel je duchem pořád nadšený teenager, kterého baví chodit na laser game, ze Sebastiana vyrostl workoholik posedlý kariérou, který rozlučku využívá k tomu, aby ukecal potenciálního klienta. Událost ale bohužel naruší mimozemská invaze. Ano, také vždycky nesnášíme, když se nám něco takového stane. 

I když se může zdát, že proti mimozemské invazi nemůžou nějací dva ňoumové nic nadělat, možná mají právě oni dva v rukou ty nejlepší zbraně. Laserové pistole totiž jako jediné mohou hrozivé mimozemšťany zabít. Oba dva parťáci se tak pouštějí do velkolepé bitvy, ze které je už předem jasné, že je čeká ta nejlepší rozlučka se svobodou všech dob. Nutno také dodat, že Blasted se stane vůbec první norskou sci-fi komedií s vysokým rozpočtem. Doufejme tedy, že to bude premiéra řádně kvalitní. 

O scénář a režii filmu se postaral Martin Sofiedal, který je například zodpovědný za norský dobrodružný snímek jménem Benjamin Falck and the Ghost Dagger. Na scénáři se také z velké části podílel Emanuel Nordrum, pro kterého to bude celovečerní debut. Ve filmu si taktéž zahrají herci jako Ingrid Bolsø Berdal, André Sørum, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Mathias Luppichini, Eirik Hallert, Ingar Helge Gimle a Rune Temte.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 6. 2022.