Komiksy nejsou pouze záležitostí superhrdinů nebo postav z fantasy světů, ale mohou se také věnovat reálným osobnostem a sloužit jako umělecké dílo. Tu druhou variantu se nám snaží ukázat komiks Caravaggio od italského komiksového tvůrce Mila Manary, který má na svědomí například erotický komiks Klik, nebo historický komiks Borgia, jenž vytvořil s legendárním scénáristou a spisovatelem Alejandrem Jodorowskym (Kasta metabaronů, Oči kočky).

Caravaggio je tedy historickým komiksem o slavném italském malíři Michelangelovi Merisi de Caravaggio (Vítězný Amor, Obětování Izáka). Dílo se věnuje nejen tvorbě jeho uměleckých děl, ve kterých převládá hra stínu a světla, ale také událostem v jeho životě a celkově Caravaggiovi jako osobnosti. Komiks tedy slouží jako pocta tomuto legendárnímu malíři a autor jej vytvořil v takovém stylu, aby se co nejvíce podobal Caravaggiovým obrazům.

 

Komiks vydává nakladatelství CREW v českém jazyce a měl by vyjít koncem března/marca. Přesné vydání by mělo spadat na 25. března/marca. Uvidíme však, jestli se kvůli pandemii Covid-19 vydání neposune.