Na crowdfundingové stránce Kickstarter úspěšně skončila kampaň, ve které scénárista David Derrick, který mimo jiné pracuje jako animátor pro Walt Disney, vybíral finance na druhý díl velice neobvyklého komiksu Ghost of the Gulag Vol.2. Autor požadoval 15 000 $ a vybral 16 806 $. I když je tedy komiks poněkud nestandartní, určitě své fanoušky má.

A čím je vlastně Ghost of the Gulag tak neobvyklý? Je to příběhem a hlavními postavami. Vypraví totiž fiktivní příběh po skončení druhé světové války s Tygrem ussurijským a havranem v hlavní roli. Na dálném východě v zapomenuté věznici žije osamocen slepý Tygr. Jedno okolo má totiž vyražené bičem a na druhém má vypálený srp a kladivo, symbol Sovětského svazu. Naučí se však vidět za pomocí parťáka havrana, se kterým tvoří nerozlučnou dvojku. Oba dva se však zapletou do konfliktu, ve kterém bojuje klan vlka proti klanu divočáka o kontrolu nad Taigou.

Ve druhé části se můžeme těšit na pokračování této zvířecí války, více intrik a více vedlejších příběhů o jednotlivých postavách a samozřejmě na krásnou kresbu od Davida Derricka Jr. Datum vydání ještě není známé, ale na dobré a neobvyklé věci si však rádi počkáme.