Novozélandský filmař Richard Curtis patří zcela bezpochyby mezi nejlepší tvůrce kvalitních romantických komedií. Díky jeho scenáristické ruce tak vznikly díla jako Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill a Láska nebeská, která je zároveň jedním z nejmilovanějších vánočních filmů všech dob. A vánočního ducha by měl mít i jeho příští snímek, který vzniká pod dohledem stanice Peacock.

Oficiální název snímku zatím neznáme, ale údajně by se mělo jednat o jakousi „pohádkovou komedii,“ která bude zasazená v předvánočním New Yorku. Vyprávět by měla o muži, který se tak moc věnoval své práci, až nakonec ztratil svou rodinu. Jelikož ji ale chce získat zpět do Vánoc, rozhodne se požádat o pomoc jakéhosi džina. To však s sebou přinese také určité nečekané následky. 

Server Deadline také informoval o tom, že k projektu se nedávno připojila herečka Melissa McCarthy, zatím však není známo, koho přesně bude hrát. Její účast ovšem není příliš překvapivá, protože žánr komedie je jí zkrátka nejbližší, však se stačí podívat na její filmografii. Nutno ovšem dodat, že i když se Curtis postará o scénář, režii si vezme na starost někdo jiný.

A to Sam Boyd, jenž se nejvíce proslavil za vytvoření romantického seriálu Love Life s Annou Kendrick, který byl nedávno na HBO Max zrušen. Jeho celovečerním debutem, který je zároveň dodnes jediným filmem, co zatím natočil, je další romanťárna jménem In a Relationship, jež vyšla v roce 2018. 

Kromě Peacocku na film dohlíží také studio Universal, se kterým Richard Curtis už dlouhodobě spolupracuje. Mezi producenty snímku patří Tim Bevan, Eric Fellner, Riva Marker a Alexandra Loewy. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se snímku mohli dočkat, ale dalších informací se snad dočkáme až někdy během příštího roku.