V roce 1979 vyšla Stephenu Kingovi kniha jménem Dlouhý pochod (The Long Walk), kterou napsal pod pseudonymem Richard Bachman.

Tu se Hollywood pokoušel převést do filmové podoby už od 80. let, v roce 1988 byl dokonce osloven režisér George Romero (Noc oživlých mrtvol), zda by adaptaci nechtěl natočit. Nic z toho nakonec nebylo, nicméně v roce 2018 získalo práva na zfilmování studio New Line Cinema, které bylo odhalené filmovou verzi skutečně vytvořit. O rok později se k režii filmu upsal André Øvredal (Tajemství smrti slečny Neznámé), nicméně ten před několika měsíci pro server Collider uvedl, že už na palubě bohužel není.

Nyní se ale zdá, že studio již našlo náhradu. Filmovou adaptaci Dlouhého pochodu by měl natočit rakouský filmař Francis Lawrence, který nám nadělil slavné tituly jako Constantine (2005) a Já, legenda (2007). Taktéž natočil skoro všechny filmové adaptace Hunger Games, včetně nedávno vydaného prequelu Balada o ptácích a hadech, kromě prvního dílu. 

Příběh by nás tak měl zavést do dystopických Spojených států, kterým vládne totalitní režim. Ten každý rok pořádá velký a nesmírně vyčerpávající chodecký závod jménem Dlouhý pochod, ve kterém se 100 mladých chlapců musí vydat na pořádnou štreku. Samozřejmě ale během toho musí dodržovat jistá pravidla.

V první řadě se nikdo nesmí odchýlit od stanovené trasy. V druhé řadě není povoleno zastavit se, stejně tak ani zpomalit svou chůzi pod určitou rychlost. Pokud tak někdo učiní, dostane jedno varování. Tři varování znamenají konec v soutěži a nemilosrdnou smrt zastřelením. Na vítěze zas čeká odměna v podobě velké finanční výhry. 

Nyní je ale otázkou, kdy přesně si Lawrence udělá na snímek vlastně čas. Režisér totiž má pracovat nejenom na pokračování Constantina, ale i na druhém díle snímku Já, legenda.

Je tudíž možné, že než se produkce pořádně odlepí od země, nějaký pátek to ještě potrvá. Datum premiéry zatím není stanoveno, stejně tak nejsou na palubě ani žádní herci.