Třetí sezóna seriálového Zaklínače, která bude pro mnohé svým způsobem možná i řadou finální, protože v ní naposledy uvidíme Henryho Cavilla, bude možná rozdělena na dvě části.

V rozhovoru pro Collider to uvedla showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich, která jako producentka také dohlížela na nedávno vydaný malér jménem Zaklínač: Pokrevní pouto. Jistě, natáčení už skončilo před nějakou dobou, ale samotná postprodukce a práce s vizuálními efekty je jaksepatří zapeklitá. Hissrich tak uvedla, že třetí řada zůstane v postprodukci minimálně ještě tak sedm měsíců. O rozdělení sezóny na dvě části údajně ještě pořádně nediskutovali, ale showrunnerka to zároveň nechce zavrhnout a uznala, že to je možné. O tom by měly rozhodnout následující měsíce, během kterých se bude na třetí řadě pilně pracovat. 

Třetí sezóna stále ještě nemá oficiální datum premiéry, ale vzhledem ke slovům showrunnerky můžeme předpokládat, že se jí možná nakonec dočkáme až někdy na podzim letošního roku. Zcela původně Netflix sliboval, že to bude už v létě, ale pokud má řada zůstat v postprodukci sedm měsíců, patrně k tomu nedojde.

Otázkou ovšem je, nakolik velký bude o sezónu zájem z diváckého hlediska. Třetí řada má zadaptovat události, ke kterým došlo v knižním díle Čas opovržení. V té se čtenáři dočkali nejenom několika převratných událostí, ale také jednoho z nejslavnějších a nejvíce ikonických soubojů z celé ságy. Podle uniklých fotek z natáčení bychom se ho mělo dočkat i v seriálu, ovšem pro mnohé překvapivý odchod Henryho Cavilla z role Geralta z Rivie může znamenat to, že další řada už příliš lidí k obrazovkám nepřiláká. Necháme se holt překvapit. Stejně tak si počkáme na případné oznámení, že se třetí řada na dvě části skutečně rozdělí. 

Roli bělovlasého Zaklínače tak pro čtvrtou řadu převezme Liam Hemsworth, mladší bratr Chrise Hemswortha, který se například proslavil díky filmové sérii Hunger Games. Dále si zahrál ve filmech jako Expendables: Postradatelní 2, Den nezávislosti: Nový útok a Zabiják