Očekávaná druhá řada fantasy seriálu Rod Draka (2022), ve kterém se nám naplno rozjede válka mezi dvěma stranami Targaryenů, bude na službě Max premiérovat už za několik dní. HBO ale má v seriál evidentně natolik velkou důvěru, že už dalo zelenou také řadě třetí. Vlastně není divu, první sezóna měla skvělou sledovanost, druhá na tom dost možná bude ještě lépe.

Připomeneme, že na scénáři ke třetí řadě se začalo pracovat zřejmě už od konce loňského roku. Jak daleko s ním tvůrci od té doby postoupili, zatím není známo, je tudíž otázkou, kdy hlavní část produkce třetí sezóny vůbec začne. Je také možné, že třetí sezóna bude finálová, ovšem potvrzené to stále ještě nemáme, loňský rok se G. R. R. Martin bavil s showrunnerem Ryanem Condalem a jeho scenáristickým týmem (Sara Hess, Ti Mikkel, David Hancock a Philippa Goslett) taktéž o potenciální čtvrté řadě. Tak holt uvidíme. 

Ve druhé sezóně se každopádně můžeme těšit na skutečný začátek Tance draků, krvavé války o královské nástupnictví na Železný trůn, o nějž se utká strana Černých, která podporuje Rhaenyru (Emma D’Arcy), se stranou Zelených, jež zas chce na trůně udržet Aegona II. (Tom Glynn-Carney).

Dále se vrací Matt Smith jako princ Daemon, Olivia Cooke jako Alicent Hightower, Rhys Ifans jako Otto Hightower, Eve Best jako Rhaenys, Ewan Mitchell jako Aemond, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Sonoya Mizuno jako Mysaria, Graham McTavish jako Ser Harrold Westerling, Matthew Needham jako Larys Strong a John MacMillan jako Laenor Velaryon.

Na službě Max od 16. 6. 2024.