Studio Paramount Pictures se s filmovou značkou obřích robotů, jejichž bojištěm se nejčastěji stává planeta Země, nehodlá jen tak rozloučit. V plánu už totiž má další hraný film, o který se opět postará nová krev. Tentokrát by se měl otěží hlavního scenáristy a režiséra chopit filmař Ángel Manuel Soto, který nám minulý týden nadělil superhrdinskou DC podívanou Blue Beetle.

Soto je k dalšímu filmu upsaný údajně už od roku 2021, ovšem nyní, když je zmíněná DC novinka konečně venku, se může plně soustředit nejen na připravovaný akčňák The Wrecking Crew, ale právě i na nové Transformers. V rozhovoru pro Collider Soto odhalil, že chce se svým filmem zabřednout do dosud neprozkoumaných vod celé značky. Do přesných detailů během rozhovoru nezajel, ale slíbil, že jeho Transformers budou jiní. Ať už to znamená cokoliv. 

Soto údajně před lety přišel k Paramountu s nápadem na nový díl, nicméně v tu dobu bylo příliš pozdě na to, aby mu studiu dalo okamžitě zelenou. Přesto se ale Sotova vize představitelům Paramountu líbila, proto kývli na to, aby filmař zpracoval scénář, přičemž poté si snímek i sám natočil. Soto už patrně na scénáři pracoval nějakou dobu, ovšem jelikož před několika měsíci začala stávka scenáristů, ke které se o nějaký čas později pak přidali ještě herci, musel Soto scenáristické pero na nějaký čas odložit.

Podle všeho by ale s jeho snímkem měl přijít výrazný odklon od zbytku filmové série, což zní vcelku slibně. Venku zatím máme 7 hraných Transformers filmů, ale pokud se vám už začínají míchat do sebe, vůbec bychom se tomu nedivili. S režisérovým snímkem by ale mohl přijít určitý závan čerstvého vzduchu, který celá série zkrátka a dobře potřebuje.

Letos do kin dorazil díl Transformers: Probuzení monster, který však v kinech utržil „pouze“ necelých 439 milionů dolarů, což je ze všech dosavadních dílů nejhorší výsledek v box officu. I tak se ale zdá, že studio hodlá natočit další pokračování.

Paramount ovšem značku chystá rozšiřovat i na jiných frontách, připravuje například také animovaný snímek jménem Transformers One, ve kterém uslyšíme hlasy MCU hvězd jako Chris Hemsworth, Scarlett Johansson a Brian Tyree Henry. Sotův film je stále ještě na míle vzdálený, už teď jsme ale zvědaví, co jeho nová vize bude všechno zahrnovat.