Milou komedii Moje tlustá řecká svatba (2002), ve které v hlavních rolích zazářili John Corbett a Nia Vardalos, si oblíbili diváci po celém světě. Navíc se v té době jednalo o naprosto fantastický komerční úspěch. Snímek měl pouze rozpočet 5 milionů dolarů, ale celosvětově pak vydělal neuvěřitelných 368,7 milionů, což z něho dodnes dělá jednu z nejúspěšnějších romantických komedií všech dob. Bylo tudíž jasné, že jednoho dne se snímek dočká pokračování. To přišlo v roce 2016, ovšem kasovní úspěch už zas tak ohromující nebyl, přičemž i recenze byly podstatně horší.

Nyní to ale budou tvůrci zkoušet znovu, protože na cestě je už třetí díl, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. A jak se zdá, opět se nám vrací podstatná část staré party. 

Ve třetím díle se tak opět stanou hlavními hrdiny Toula (Vardalos) a její manžel Ian (Corbett). Přidají se k nim opět staří známí, mezi které patří Elena Kampouris jako jejich dcera Paris, Louis Mandylor jako Toulin bratr Nick, Lainie Kazan jako její matka Maria, Andrea Martin jako teta Thiela Voula a Gerry Mendicino jako strýc Taki. Michael Constantine, který ztvárnil Toulina otce Guse, se do třetího dílu bohužel nevrátil, protože v roce 2021 zemřel.

Na odkazu jeho postavy by ale měl stát hlavní příběh filmu. Posledním přáním Guse před smrtí bylo totiž to, aby jeho rodina navštívila v Řecku vesnici, v níž vyrůstal. Ale samozřejmě by to nebyli Portokalovi, kdyby se během cesty něco nezvrtlo. Toula se zároveň pokusí najít dávné přátele z otcova dětství, s čímž jí pomůžou navracející se Nikki (Gia Carides) a Angleo (Joey Fatone). Z traileru je patrné, že ve filmu bude humoru habaděj. Zda ale bude fungovat, je samozřejmě otázkou. 

Nia Vardalos, která i v šedesáti letech zraje jako víno, se postarala o scénář k předchozím dvěma dílům, přičemž výjimkou nebyl ani díl třetí. Ovšem pozor, tentokrát se chopila i otěží režie, což už kdysi udělala i u své romantické komedie Nenávidím den Sv. Valentýna (2009).

Dále se ve snímku objeví herci jako Stephanie Nur, Elias Kacavas, Stavroula Logothettis, Daphne Alexander, Maria Vacratsis, Panagiotis Margetis a Petros Triandafyllopoulos.

Oficiální premiéra v amerických kinech je stanovená na 8. 9. 2023.