Slavný islandský filmař Baltasar Kormákur v půlce léta uvede své nové romantické drama jménem Touch (Snerting), o jehož distribuci se postará společnost Focus Features. Ta nedávno zveřejnila oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává vdovec Kristófer (Egill Ólafsson), který si krátce po začátku pandemie uvědomí, že už před sebou mnoho let života nemá. Rozhodne se proto vydat se na velkolepou cestu, aby našel Miko (Yôko Narahashi), svou první velkou lásku z Japonska, která před 50 lety záhadně zmizela z jeho života. Kristóferův příběh tak bude zřejmě odvyprávěn ve dvou různých obdobích, kromě současnosti zavítáme také do jeho mládí, kdy se s Miko jakožto začínající kuchař poprvé setkal. Mladší herce obou dvou postav ztvární Palmi Kormákur a Kôki

Baltasar Kormákur se postaral jak o scénář, tak i o režii, mezi jeho další známé snímky patří například Nádech (2010), Everest (2015) a Než přišla bouře (2018).

Dále si ve filmu zahrají herci jako Masahiro Motoki, Ruth Sheen, Masatoshi Nakamura, Meg Kubota, Tatsuya Tagawa, Charles Nishikawa, Starkaður Pétursson a Siggi Ingvarsson.

V amerických kinech se snímek objeví 12. 7. 2024, na oznámení o české premiéře zatím čekáme.