Po delší době se na první místo v žebříčku domácího box officu dostal hraný film. Řeč je o katastrofickém snímku Twisters, který je volným pokračováním slavného filmu (Twister) z roku 1996.

Původně se čekalo, že film během svého zahajovacího víkendu utrží něco kolem 50 milionů dolarů, nicméně nakonec tornádová podívaná překonala očekávání a vedla si mnohem lépe. Pro domácí box office snímek po víkendu utržil 81,2 milionu dolarů, což je po sci-fi Duna: Část druhá a animáku V hlavě 2 třetí nejlepší premiéra letošního roku. Pokud k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak celkově má Twisters na kontě necelých 125 milionů.

Ještě to ale nutně neznamená, že bude film úspěšný. Produkce totiž byla poměrně drahá, některé zdroje tvrdí, že rozpočet dosáhl až 200 milionů dolarů. Je ovšem také možné, že byl o trochu menší, ale rozhodně nešel pod 150 mega. Propagační kampaň také nebyla zrovna nejlevnější, podle všeho vyšla na minimálně 100 milionů, tudíž snímek bude muset v následujících týdnech ještě zabrat. 

Na druhé místo spadl animák Já, padouch 4, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 24,4 milionu dolarů, celosvětově to dělá už přes 577 mega, přičemž zájem klesá pomalým tempem. Zda se filmu nakonec podaří vyškrabat se až k miliardě, se necháme překvapit. Čtvrtý díl už ale s tržbami překonal „jedničku“ z roku 2010, která utržila 543,6 milionu, tudíž studio Illumination může být spokojené.

Na třetím místě se udržel výše zmíněný animák V hlavě 2, který je novým šampionem společnosti Pixar. Snímek po svém šestém víkendu utržil pro domácí box office 12,8 milionu dolarů, přičemž celosvětově má už na kontě 1,44 miliardy. Nejenže je V hlavě 2 nyní komerčně nejúspěšnější pixarovkou historie, ale začíná už také dýchat na záda Ledovému království 2 (1,45 miliardy). Pokud ho překoná, což je velice pravděpodobné, stane se také nejúspěšnějším animákem celkově.

Na čtvrté míso spadl krimi horor Longlegs, který po svém druhém víkendu utržil pro domácí box office 11,9 milionu dolarů. Celkově už je utrženo přes 52 mega. A jelikož rozpočet nepřesáhl 10 milionů, pro studio Neon je to zcela jednoznačně úspěch. Vděčit za to může především geniální a řádně znepokojivé propagační kampani, se kterou nás studio poslední půlrok strašilo. Do našich kin se film podívá příští měsíc.

A na páté místo spadl sci-fi thriller Tiché místo: První den, který po svém čtvrtém víkendu utržil pro domácí box office 6,3 milionu dolarů, celosvětově to dělá 241,7 mega. Na rozpočet 67 milionů solidní výsledek, který studiu Paramount Pictures dokazuje, že o franšízu je pořád zájem. 

A na co do kina tento týden? To je snad jasné. Pánové Deadpool & Wolverine nám už klepou na dveře, aby nám dokázali, že Marvel ještě stále dokáže nabídnout kvalitní a zábavnou podívanou. Podle prvních odhadů bude komiksová jízda slavit v kinech náležitý úspěch, tak se necháme překvapit, jak to nakonec dopadne. Samozřejmě se můžete těšit i na naši recenzi.

Snímek bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 25. 7. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.