Před několika týdny jsme se dozvěděli, že další film Christophera Nolana je na cestě. A pokud všechno půjde dobře, dočkáme se ho v létě roku 2026, přičemž o distribuci se opět postará studio Universal, které vydalo i loňského Oppenheimera. Pomalu se nám už ale začíná rozšiřovat i hvězdné obsazení.

Už víme, že jednu z předních rolí by měl ztvárnit Matt Damon (Provokatéři), nyní však významné mediální servery hlásí, že by se k němu měl připojit Tom Holland, britský herec, který se především proslavil jako Spider-Man v MCU.

Herec by měl o účasti ve filmu momentálně jednat. Pokud by se k němu skutečně připojil, jednalo by se o jeho vůbec první spolupráci se slavným britským režisérem. První klapka by měla každopádně padnout někdy během první poloviny příštího roku. 

Tím se opět vracíme k jasné otázce. O čem vlastně příští Nolanův film bude? Inu, nějakou dobu se šuškalo o tom, že by se mohlo jednat o remake Vězně (The Prisoner), kultovního britského seriálu z roku 1967. Server Variety ale nedávno uvedl, že se bude jednat o něco jiného. Podle jeho zdrojů je možné, že půjde o špionážní film. Ovšem pak zde ještě máme server Gizmodo, který uvádí, že příští Nolanův film by mohla být jakási upířina, která se bude odehrávat ve 20. letech minulého století. Ostatně i významný server The Hollywood Reporter uvedl, že podle jeho zdrojů nemá být Nolanova novinka zasazená v současnosti. Tak uvidíme.

Hodí se připomenout, že jeden upírský film, který se odehrává v prvních desetiletích předchozího století, je již na cestě. Jmenovitě se jedná o Sinners od Ryana Cooglera (Black Panther). 

Nolanovo jméno se v minulosti spojovalo jak s hororovým žánrem, tak i s příštím Jamesem Bondem. Jen čas ukáže, co z jeho nového projektu nakonec vyleze.

Universal každopádně stanovil premiéru na 17. 7. 2026.