Letos v únoru se k nám dostala zpráva o tom, že Ray Donovan (2013) se dočká seriálového spin-offu jménem The Donovans, který měl natočit talentovaný britský filmař Guy Ritchie (Gentlemani).

Plány se ale od té doby krapet změnily. S režisérem se stále počítá, ale vypadá to, že celý projekt byl nakonec přepracován na samostatnou sérii, která do světa Raye Donovana zasazena nebude. V rámci toho má nyní seriál, který vzniká pod dohledem služby Paramount+, pracovní název The Associate.

A server Deadline hlásí, že by se k titulu měly připojit hned tři známé herecké hvězdy, jmenovitě Tom Hardy (Venom: Poslední tanec), Helen Mirren (Golda - Železná lady Izraele) a Pierce Brosnan (The Last Rifleman). Všichni tři herci se mají nacházet ve finální fázi jednání, tudíž už je dělí jen krůček od podepsání smlouvy. 

I přestože nakonec nepůjde o spin-off Raye Donovnana, z děje se toho od února příliš nezměnilo. Děj by se tak měl zaměřit na mocnou kriminální rodinu, jejíž bohatství a pověst se ocitne v ohrožení. Začnou vznikat podivná spojenectví, přičemž zrada číhá na každým rohem. A i přestože se rodina skládá z nejelitnějších prostředníků v Londýně, povaha jejich podnikání znamená, že zítra může být vše úplně jinak.

Tom Hardy si zahraje pohledného a nebezpečného Harryho, ideálního člověka na řešení problémů. Mirren a Brosnan se zas v seriálu představí jako vůdcovský pár zločinecké rodiny. 

O scénář se má postarat Ronan Bennett, který je tvůrcem a hlavním scenáristou seriálového krimi thrilleru Top Boy (2011). Podle něho se mohou diváci těšit na řádně napínavou a vzrušující podívanou, se kterou budeme unikátním způsobem zkoumat zločinecké podsvětí.

Připomeneme ještě, že Guy Ritchie má natočit také sérii Mladý Sherlock Holmes, které se už hezky rozrostlo obsazení. Dále také připravuje celovečeráky In the Grey a Fountain of Youth. Datum premiéry chystaného seriálu zatím neznáme.