Slavný britský filmař Guy Ritchie se nám hodlá vrátit k Sherlocku Holmesovi. Teď ovšem není řeč o třetím celovečeráku s Robertem Downeym Jr., byť na ten by eventuálně mělo také dojít, nýbrž o chystaném seriálu od Amazonu jménem Mladý Sherlock Holmes. Ten bude vycházet z knižní série od britského autora Andrewa Lanea. O výrobě seriálu víme už od letošního jara, přičemž za tu dobu stačil nabrat na palubu řadu herců.

Nyní server Deadline hlásí, že seriál našel představitele pro Mycrofta Holmese, Sherlockova staršího bratra, jenž má ještě lepší dedukční schopnosti a znalosti, nicméně omezuje ho jeho nechuť k práci v terénu. V seriálu ho ztvární britský herec Max Irons, kterého můžeme znát z filmových titulů jako Hostitel (2013), Klub výtržníků (2014) a Žena (2017), případně i ze špionážního seriálu Kondor (2018). Jeho otcem je slavný herecký velikán Jeremy Irons (Klan Gucci). 

Těšit se můžeme na akcí nabitý origin story, jenž se bude odehrávat v době, kdy je Sherlockovi (Hero Fiennes Tiffin) 19 let. Tehdy se zaplete do záhadného případu vraždy na Oxfordské univerzitě, jež zároveň ohrožuje jeho svobodou. Budoucí detektiv se proto vrhne na své první velké vyšetřování, při němž se mu podaří odkrýt celosvětové spiknutí, které navždy změní jeho život.

Dále se v seriálu představí Joseph Fiennes (Příběh služebnice) a Natascha McElhone (Halo) jako Sherlockovy rodiče Silas a Cordelia Holmesovi, Zine Tseng (Problém tří těles) jako princezna Gulun Shou’an, Colin Firth (Kingsman: Zlatý kruh) jako Sir Bucephalus Hodge a Dónal Finn (Kolo času) jako padouch James Moriarty. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Matthew Parkhill, tvůrce seriálů jako Darebák (2013) a Deep State (2018).

O režii všech epizod se postará výše zmíněný Guy Ritchie, zároveň bude vykonávat úlohu výkonného producenta.

Datum premiéry zatím stále ještě neznáme.