Minulý týden se do kin dovalil snímek Godzilla x Kong: Nové impérium, ve kterém se na scénu vrátili dva slavní filmoví titáni. A jedná se o comeback jaksepatří parádní, protože zahajovací víkend v kinech dokonce překonal očekávání analytiků.

Nový film o Godzille a Kongovi utržil v rámci domácího box officu slušných 80 milionů dolarů, což je v rámci filmové série MonsterVerse jedna z nejlepších premiér. I v mezinárodních tržbách snímek skvěle zabodoval, celosvětově má zatím na kontě 194 milionů, což je pro začátek na údajný rozpočet 135 mega velice dobrý start.

Kritici snímek zatím příliš do nebes nevychvalují, nicméně takovýto start v kinech je skoro zárukou toho, že se někdy v budoucnu dočkáme dalšího dílu. Ještě uvidíme, jak si film povede v následujících týdnech, už teď ale mohou být Warneři s tímto výsledkem náležitě spokojení. 

Na vzdáleném druhém místě máme snímek Krotitelé duchů: Říše ledu, který po svém druhém víkendu pro domácí box office utržil 15,7 milionu dolarů, což je oproti minulému týdnu propad o více než 65 %. A to už věru není moc dobré. Celosvětově má snímek na kontě 108,5 milionu, rozpočet činil 100 mega. Zahajovací víkend měl film slušný, ale nyní to vypadá, že o žádný velký hit nakonec nepůjde. Jistě, veškerou pozornost na sebe nyní upoutala Godzilla s Kongem, přesto to ale pro nejnovější dobrodružství krotitelů nevypadá příliš nadějně. Ale ještě uvidíme v následujících týdnech.

Na třetí místo spadla druhá část Duny, která po svém pátém víkendu utržila pro domácí box office 11,1 milionu dolarů, v kinech se tak stále drží velice slušně. Celosvětově už má velkolepé a chválené sci-fi dobrodružství na kontě 626,1 milionu. Na rozpočet 190 mega vyloženě krásný výsledek, jenž jistojistě zanechá otevřené dveře pro další díl, kterým by měla být adaptaci Spasitele Duny. I zde mohou Warneři otevírat šampaňské.

Na čtvrté místo spadl animák Kung Fu Panda 4, který po svém čtvrtém víkendu utržil pro domácí box office 10,2 milionu dolarů, celosvětově to dělá 347,3 mega. Čtyřka byla zatím nejlevnějším dílem z celé filmové série (rozpočet činil 85 milionů), navíc se také jedná o slušnou trvalku, která by eventuálně měla překonat půlmiliardovou hranici. A kdo ví, možná to dotáhne i za číslo 600 milionů, kam se dostaly první dva filmy.

A na páté místo spadl horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney v hlavní roli, který po svém druhém víkendu utržil pro domácí box office 3,2 milionu dolarů. Celosvětově už je utrženo 13,1 mega, přičemž rozpočet činil 9 milionů. Z hororu žádný velký hit nebude, ale zájem oproti minulému týdnu zas až o tolik neklesl, tudíž pro studio NEON to žádný velký malér zřejmě nakonec nebude. 

A na co do kina tento týden? Pro milovníky akčního žánru à la John Wick tu máme chválenou podívanou jménem Opičí muž, režijní debut herce Deva Patela, který si zde zároveň zahraje hlavní roli. Ve snímku ztvární muže, jenž je připraven vyrovnat skóre s lidmi, kteří ho v dětství připravili o všechno.

A pokud rádi chodíte do kina i na horory, můžete zkusit dát šanci titulu První znamení: Přichází satan!, což bude prequel legendárního hororu z roku 1976 od Richarda Donnera. Nell Tiger Free zde odcestuje do Říma, kde se stane svědkem strašlivých událostí, které ji přinutí svou víru v boha zpochybnit.

Oba dva filmy budou premiérovat ve čtvrtek, tedy 4. 4. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailery.