O životopisném filmu, který by se zaměřil na život a kariéru legendárního amerického hudebníka a umělce Boba Dylana, se mluví už mnoho let. Věci se ale konečně daly pořádně do pohybu, protože natáčení už nám začalo. Chystaný snímek, který natočí James Mangold (Indiana Jones a nástroj osudu), by nakonec měl nést název A Complete Unknown.

V hlavní roli mladého Boba Dylana se představí Timothée Chalamet, hlavní hvězda nejnovější filmové Duny, která momentálně válcuje kina. A nedávno jsme se dočkali i prvních fotek z natáčení, na kterých si můžete herce v roli slavného hudebníka prohlédnout.

Připomene ještě, že Chalamet bude ve filmu také sám zpívat, přičemž v roce 2022 uvedl, že kvůli tomu začal trénovat svůj „dylanovský“ hlas. Nakolik dobře se mu ho povede napodobit, se necháme překvapit. 

Už nějaký čas také víme, že snímek by nás měl zavést do roku 1965, kdy Dylan jakožto dvacátník vstoupil do světa hudby teprve před několika lety. Snímek by nám měl ukázat etapu, kdy Dylan k (ne)milému překvapení svých fanoušků opustí scénu lidové hudby, aby se mohl zaměřit na elektrickou kytaru a rock ’n‘ roll. O této době mimo jiné také pojednávala oceňovaná kniha od publicisty Elijaha Warda, z níž by měl snímek z velké části vycházet.

Dále se má ve filmu objevit Elle Fanning (Veliká), která si zahraje Dylanovu lásku Sylvii Russo. Těšit se můžeme i na přítomnost Edwarda Nortona (Asteroid City), který zas ztvární dalšího slavného hudebníka Peta Seegera. 

Režisér James Mangold je kromě posledního Indiany Jonese zodpovědný za slavné tituly jako 3:10 Vlak do Yumy (2007), Logan: Wolverine (2017) a Le Mans '66 (2019). Dalších informací se snad dočkáme po padnutí poslední klapky. Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry, dočkat bychom se ho ale mohli někdy během roku 2025.