Další díl Avengers je od nás ještě na míle vzdálený, ale možná už na konci příštího roku se dočkáme jiné komiksové týmovky, tentokrát však antihrdinské. Tou bude MCU snímek Thunderbolts, jehož natáčení se kvůli stávce scenáristů muselo skoro před třemi měsíci odložit na neurčito. Co ale můžeme od snímku očekávat? To už trochu poodhalil režisér Jake Schreier.

V rozhovoru pro Collider například sdělil, že se nebude jednat pokračování marvelovky Black Widow, snímek by měl působit více samostatně, tudíž podle něho není ani nutné, aby divák nejprve zhlédl zmíněný MCU titul se Scarlett Johansson v hlavní roli, aby si Thunderbolts naplno užil. A to i navzdory tomu, že se ve filmu některé postavy z Black Widow objeví, například Yelena Belova (Florence Pugh) a Red Guardian (David Harbour). V rámci toho by měli fanoušci počítat i s tím, že jim Thunderbolts nabídnou oproti jiným MCU filmům nový a zcela odlišný druh příběhu, než jaký možná očekávají. Budeme se muset ale nechat překvapit, co přesně tím filmař vlastně myslí. 

Režisérova slova by částečně potvrzovala i důvody, proč filmař Lee Sung Jin na jaře nahradil Erica Pearsona v úloze hlavního scenáristy filmu. Podle insidera Jeffa Sneidera se původní scénář až příliš zaměřoval jen na určité postavy z týmu, přičemž další zas byly odsunuty do pozadí. Kvůli tomuto nadržování pak někteří hrdinové neměli šanci pořádně zazářit. Zaměřovat se měl právě na postavy z Black Widow, primárně na Yelenu, Red Guardiana a Taskmastera (Olga Kurylenko), což by možná opravdu vzbuzovalo pocit, že Thunderbolts by v podstatě byli jen pokračováním Black Widow. Lee Sung Jin ale následně scénář přepsal tak, aby snímek působil víc jako samostatný film.

Co se celého týmu týče, jeho vůdcem by se měl stát Winter Soldier (Sebastian Stan). Dále bychom se měli těšit na přítomnost postav jako Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), Ghost (Hannah John-Kamen), U.S. Agent (Wyatt Russell ) a Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross (Harrsion Ford). Dočkat bychom se měli i marvelovské verze Supermana jménem Sentry, kterou si možná zahraje Steven Yeun (Živí mrtví). 

Schreier je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015). Lee Sung Jin, s nímž navíc Schreier pracoval na Netflix seriálu Ve při (2023), dále psal epizody pro série jako Silicon Valley (2014), Tuca & Bertie (2019) a Dave (2020).

Kvůli momentální stávce herců a scenáristů má snímek stanovenou premiéru až na 19. 12. 2024.