Čtyřiadevadesátiletá a na Oscara nominovaná herečka June Squibb (Duše) se stane hlavní hvězdou chystané akční komedie jménem Thelma, kterou nám nadělí filmař Josh Margolin. Na světě už máme i první upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem Thelmy Post (Squibb), smělé babičky, kterou přes telefon oklame někdo, kdo se vydává za jejího vnuka (Fred Hechinger). Thelma to ale rozhodně nehodlá jen tak hodit za hlavu. Vydává se proto se svým elektrickým skútrem a jedním stárnoucím kamarádem (Richard Roundtree) na zrádnou výpravu napříč Los Angeles, aby získal zpět to, co jí bylo odebráno.

Přesnější detaily o hlavní dějové lince nám zřejmě poodhalí až nějaký ten plnohodnotný oficiální trailer. Film, který si bude z velké části dělat legraci z nejrůznějších klišé akčního žánru, bude z určité části vycházet ze skutečných zkušeností režisérovy vlastní babičky. 

Josh Margolin se postaral jak o scénář, tak i o režii, přičemž se bude jednat o jeho režijní celovečerní debut. Jako scenárista ještě pracoval na komedii Deep Murder (2018).

Dále se ve snímku objeví herci jako Parker Posey, Clark Gregg, Malcolm McDowell, Coral Peña, Nicole Byer, Bunny Levine, Annie O'Donnell, Ruben Rabasa, Chase Kim, Annie Korzen a Ivy Jones.

V amerických kinech se snímek objeví 21. 6. 2024.