Slavný režisér Darren Aronofsky, tvůrce dramatu Requiem za sen a dalších náležitě temných a depresivních snímků, nám ještě letos představí svůj nový film. Tím bude komediální drama jménem The Whale, ve kterém se v hlavní roli představí pěkně obtloustlý Brendan Fraser. A nyní konečně víme, kdy přesně se snímek objeví v kinech. Datum premiéry bylo stanoveno na 9. 12. 2022. The Whale se ale už za několik dní objeví také na filmovém festivale v Benátkách, kde se očekává, že shrábne nějakých těch pár cen. Film bude adaptací stejnojmenné divadelní hry od Samuela D. Huntera, který se zároveň postaral o scénář.

Aronofsky se tak po pěti letech vrací zpátky na scénu, jeho posledním filmem bylo mysteriózní/psychologické drama matka! s Jennifer Lawrence a Javierem Bardemem v hlavních rolích, které vyšlo v roce 2017.

A o čem nadcházející Aronofskyho novinka bude? Zaměří se na téměř třistakilového učitele angličtiny středního věku jménem Charlie (Brendan Fraser), který se znovu snaží navázat kontakt se svou sedmnáctiletou dcerou. Charlie totiž opustil svou rodinu kvůli jinému muži, který byl nějakou dobu jeho milencem. Když pak ale nečekaně zemřel, Charlie se z bolesti ztráty a pocitu viny začal nesmírně přejídat. Nyní tak opět hledá cestu zpět ke své rodině. Aronofsky tak se snímkem chce nahlédnout do mysli a srdcí lidí, kteří se musí dennodenně potýkat se svou obezitou. 

V nejbližší době bychom se snad mohli dočkat i nějakého toho pořádného oficiálního traileru, který nám o ději odhalí více informací. Snímek bude taktéž návratem Brendana Frasera do ,,velkých“ filmů, protože v posledních letech hrál známý představitel dobrodruha Rick O'Connella z Mumie jen v samých hovadinách a nízkorozpočtových filmech. Tak snad to bude comeback se vším všudy! Film produkuje studio A24, takže už jen z toho důvodu bychom mohli očekávat opravdu kvalitní podívanou.

Jaký film Darrena Aronofskyho máte nejraději?