Pokračování snímku Batman (2022) s Robertem Pattinsonem k nám dorazí až příští rok, ještě předtím se ale dočkáme seriálového spin-offu, který se zaměří na padoucha Oswalda Cobblepota alias Penguina (Colin Farrell). A nedávno konečně padla poslední klapka, tudíž chystaná podívaná, která má být určitým mostem mezi prvním a druhým Batmanem, může zamířit do postprodukce.

Zcela původně měl spin-off vyjít během letošního jara, nicméně vše zkomplikovaly stávky herců a scenáristů z minulého roku, kvůli kterým se musela produkce na nějakou dobu pozastavit. Zatím není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale zřejmě to bude někdy v druhé polovině letošního roku, server The Economic Time uvádí, že by to mohlo být během podzimu. 

Skoro před rokem nám služba Max (HBO Max) dokonce už nadělila první krátkou upoutávku, která vznikla ještě během natáčení. Opět se tak vrátíme do ponurého Gothamu, který se evidentně stále ještě potácí v chaosu po událostech filmového Batmana. Na scénu tak nastupuje Penguin, který se onoho chaosu pokusí využít, aby se stal novým králem kriminálního podsvětí.

Přesné detaily o dějové lince stále zatím neznáme, ale jednou z předních postav se stane mazaná Sofia (Cristin Milioti), dcera Carminea Falconeho, která se s Oswaldem utká o nadvládu městského světa zločinu. Jsme každopádně moc zvědaví, co dalšího nám ukáže nějaká ta další upoutávka. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck (2007), Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) a Impulse (2018). O režii prvních dvou epizod se postaral Craig Zobel (Mare z Easttownu).

Dále se v seriálu objeví herci jako Carmen Ejogo, Shohreh Aghdashloo, Michael Zegen, Deirdre O'Connell, James Madio, Scott Cohen a François Chau.