Filmař Mike Flanagan, který je známý díky své hororové tvorbě, se v posledních letech pohyboval především v seriálovém světě. Stojí tak za vznikem sérií jako The Haunting (2018), Půlnoční mše (2021) a Půlnoční klub (2022). Letos nám na Netflixu nadělil sérii Pád domu Usherů, která vychází ze slavné povídky Edgara Allana Poea.

Nyní se však Flanagan vrací do filmového světa, pro který připravuje hvězdně obsazený snímek jménem The Life of Chuck. Jednat by se mělo o adaptaci jedné z povídek knihy Když poteče krev, kterou v roce 2020 sepsal legendární Stephen King. Flangan tak nedávno oznámil, že snímek je konečně dotočený. V rámci toho poděkoval celému štábu a hereckému obsazení, zároveň také uvedl, že film je takovým malým zázrakem, který považuje za opravdu výjimečný. 

Příběh by se měl zaměřit na Charlese “Chucka” Krantze, jemuž nádor na mozku způsobí v jeho 39 letech smrt. Děj by ale měl být vyprávěný pozpátku, začít by se tudíž mělo od jeho smrti, přičemž posléze bude příběh pokračovat až do doby, kdy Chuck jakožto malý chlapec vyrůstal v domě, jenž měl být prokletý.

A i přestože se jedná o adaptaci Kingovy práce, Flanagan uvedl, že snímek podle všeho nebude hororem. Taktéž se jednalo o titul, jehož produkci nezastavila již ukončená stávka herců, protože tvůrcům se podařilo s představiteli SAG-AFTRA dohodnout.

Obzvlášť působivá je ale herecká skvadra. V hlavní roli Chucka se totiž objeví Tom Hiddleston (Loki), dále jsou na palubě hvězdy jako Mark Hamill (Star Wars), Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange), Karen Gillan (Strážci Galaxie: Volume 3), Matthew Lillard (Vřískot) a mnozí další. Tak snad se máme nač těšit! 

Flanagan se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Jeho posledním natočeným filmem byl Doktor Spánek (2019), další filmová adaptace Kingova díla, která navazovala na legendární horor Osvícení (1980).

Datum premiéry zatím snímek nemá, při troše štěstí bychom se ho ale možná mohli dočkat někdy ke konci příštího roku.